Placa de snowboard din sticlă

Sticla este, probabil, ultimul material din care v-aţi fi putut gândi că este posibil să faci o placă de snowboard. Dar totuşi se poate. Şi chiar funcţionează, chiar dacă uneori se opreşte când vrea ea.

Cei de la Signal Snowboards sunt cunoscuţi pentru că încearcă mereu materiale noi. Şi cum primele pe lista lor de experimente sunt acele materiale care la prima vadere par că nu sunt deloc potrivite pentru plăcile de snowboard, acum au încercat sticla.

Pentru asta au mers tocmai în Italia, patria sticlei de calitate. Pentru a produce prima placă de snowboard de sticlă din lume au folosit două straturi de sticlă. Acestea au fost lipite cu ajutorul unui strat de polimer într-un cuptor timp de 24 de ore la 585 de grade celsius.

După ce placa de snowboard a fost scoasă de la „copt”, au montat prinderile şi legăturile. În cele din urmă, tot ce le-a mai rămas de făcut celor de la Signal Snowboards a fost să testeze noua lor creaţie. În mod surprinzător, deşi s-ar fi aşteptat să se spargă destul de repede, placa de snowboard din sticlă a rezistat cu stoicism pe pârtie… cam două ore, până când s-a spart.

Scris de: Andrei Huțanu

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine