Gama Rossignol pentru copii și tineri

Privind oferta de schiuri pentru copii – în cazul de față a producătorului francez Rossignol – e greu să nu te ducă gândul la trecuta epocă a schiurilor acelea scurte și albe, din plastic și fără canturi, cu niște chingi care se fixau pe pantofi și care îi lecuiau – adesea definitiv – pe copii de bucuria schiului.

E greu să fii învățăcel pe schiuri, mai ales când ești tinerel; e ca și cum ai învăța să umbli – la început petreci mai mult timp întins pe jos. Inevitabil, un echipament – și un profesor – bun te ajută să progresezi mai rapid și cu mai puține frustrări. Am studiat gama pentru juniori a producătorului Rossignol, care acoperă cam tot ce și-ar putea dori un tânăr schior – de la inițiere până la nivel competițional.

Începând cu schiurile, gama Experience Pro este dedicată juniorilor și adolescenților, fiind disponibilă în versiuni pentru băieți și pentru fete, cu lungimi cuprinse între 70 și 140 de centimetri. Pentru cei avansați sunt disponibile versiuni adaptate ale gamei de competiție Hero; astfel, versiunea Hero JR este dedicată copiilor, iar versiunea Hero JR Multi-Event este dedicată adolescenților. Există inclusiv o gamă destinată schiului competițional – Hero World Cup SC, cu flex cuprins între 110 și 70. Oferta de schiuri pentru copii nu se încheie cu schiul de pârtie: sunt disponibile și versiuni adaptate ale principalelor game Rossignol: Sender 90 Pro pentru freeride – cu versiunea feminină Rallybird 90 Pro – precum și polivalentul Blackops Pro. Pentru schi de tură este disponibil modelul Escaper 80 Pro, iar pentru park există modelele Sprayer și Trixie.

Clăparii pentru juniori se adresează de asemenea tuturor nivelurilor și vârstelor – de la simpaticul mini-clăpar Comp J1, cu partea din spate rabatabilă și cu o singură clapă –  la modelele cu trei sau patru clape Comp J3 și J4. Urmează apoi gamele de nivel intermediar, cu last 100 mm și șosetă termoformabilă Hi-Speed Pro 70 – JR MV – cu flex 70 – și gama all-mountain Alltrack JR 80, care include utilul mod pentru mers. Juniorii care concurează în competiții au la dispoziție modele personalizate din binecunoscuta gamă Hero – World Cup SC, în trei versiuni cu flex cuprins între 70 și 110, last de 97 mm și șosetă personalizabilă.

Gama de echipament pentru juniori este completată de colecția de căști all-mountain Whoopee cu sau fără vizor, de căștile de competiție Hero Kids – inclusiv versiunea FIS cu protecție pentru bărbie – de ochelarii Raffish, bețe și protecții. Desigur, nu lipsește nici îmbrăcămintea specializată – de la mănuși până la gamele de îmbrăcăminte KID, BOYși GIRL.

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine