Italian Snow Fest- a patra zi

A patra zi la Livigno am petrecut-o pe muntele vecin Carosello care a crescut mare cam până la 3000 de metri şi spune despre el (plin de modestie) că este un paradis al aventurii şi distracţiei, acoperit de zapadă.

Va trebui să-l cred pe cuvânt pentru că astăzi zăpada viscolită, mai ales mai spre vârfuri, de abia mi-a permis să văd indicatoarele de pe lângă piste. Roşii spectaculoase şi lungi şi o neagră chiar la sosire de se curbează spaţiul în interior şi nu mai ştii dacă aluneci sau te prăbuşeşti.

Noi ne-am prăbuşit într-un apres ski unde DJ-ii care ne însoţesc au găsit de cuviinţă să facă atmosferă. Dacă până mai adineauri am petrecut români cu români, apoi azi am dat-o global şi a ieşit un meltingpot trepidant şi spectacoloso, tudod hogy mondom?.

Motto-ul muntelui este „The mountain is freedom” dar seara a coborât şi motto-ul în vale şi să te vezi apoi libertate. Oamenii dansau pe mese, pe scaune, zburau şerveţele prin aer şi se dansa pe rupte. Nici nu vă mai povestesc că la cină au stat cu noi la masă paste cu ţelină şi ciuperci de pădure şi carne de porc cu brânză afumată pentru că trebuie să merg la concerte.

Vasile Hotea-Fernezan şi Radu Simu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *