Pârtiile de schi din Austria s-ar putea redeschide

sursa: FB / Hintertux Gletscher

Vice-cancelarul austriac, Werner Kogler, a anunțat că un număr mare de sporturi individuale precum tenisul, golful, echitația sau atletismul, vor putea fi practicate din nou începând cu data de 1 mai. Austria începe să iasă treptat din starea de urgență cauzată de pandemia de coronavirus. În cadrul unei conferințe de presă, Kogler a spus că și schiul va fi permis, dar a îndemnat ca cei care vor vrea să meargă pe pârtii să se rezume la „ceva ușor” pentru a evita problemele.

Austria este în blocaj de o lună și mai multe dintre stațiuni de schi au fost identificate drept focare pentru infecția cu coronavirus. Țara are însă raportate relativ puține infecții și decese în comparație cu multe alte state.
Multe dintre domeniile schiabile din Austria precum Hintertux, Kaunertal sau Stubai sunt amenajate pe ghețari, unde se schiază în mod normal și în lunile mai și iunie. Potrivit presei austriece, administratorii domeniului Hintertux au spus că vor redeschide imediat ce vor putea funcționa în siguranță, iar Kaunertal și Stubai au publicat săptămâna aceasta imagini cu pârtii impecabile, spunând că există condiții minunate pentru schi de primăvară.

sursa: FB / Stubai

Zona noastră de schi a fost închisă de autoritățile austriece, așa că avem nevoie de confirmarea lor pentru a o redeschidere. În acest moment nu avem o dată exactă, dar sperăm că acest lucru se va întâmpla în la finalul primăverii, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei de ski-lift-uri de pe Hintertux.

Alte domenii schiabile austriece care se pot deschide la sfârșitul primăverii sau vara, precum Kitzsteinhorn, au spus că nu se așteaptă ca sporturile de schi și snowboard să se reia până în septembrie.

Mai multe țări și-au relaxat blocajele în ultimele săptămâni, permițând unui număr mic de domenii schiabile să se redeschidă pentru câteva săptămâni la sfârșit de sezon (Cehia și Norvegia). Alte stațiuni din Islanda, Japonia sau Suedia au rămas deschise. Cu toate acestea, reprezentanții lor au subliniat că există măsuri stricte pentru limitarea pericolului de răspândire COVID-19 și că pârtiile sunt deschise doar pentru schiori locali distanțați social și purtători de mască.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *