Sâmbătă se deschide prima pârtie din România! La Straja se va putea schia în mini-vacanța de 1 Decembrie

Sezonul de schi din România se deschide sâmbătă, 28 noiembrie. Administratorii pârtiei Platoul Soarelui au anunțat că vor pune în funcțiune instalațiile de transport pe cablu și îi așteaptă pe iubitorii sporturilor de iarnă la un prim weekend la munte. Schiorii vor trebui să poarte mască de protecție și să respecte distanțarea socială de 2 metri la îmbarcarea pe teleschi.

Deschidem oficial sezonul de schi sâmbătă, 28.11.2020. Program de funcționare: 09:00 – 17:00, nocturna funcționează cu minimum 10 persoane. Apelăm la înțelegerea dumneavoastră pentru respectarea normelor împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2: teleschiurile Platoul Soarelui vor avea 3 coloane separate și distanțate pentru îmbarcarea la teleschi. Turiștii vor fi obligați să păstreze distanța de 2 metri față de persoana din fața lor. Masca de protecție este obligatorie și în spațiile deschise. Măștile medicinale sunt cele acceptate deoarece oferă un grad mai mare de protecție, se arată în anunțul făcut de curând de administratorii pârtiei Platoul Soarelui pe pagina oficială de Facebook.

Pârtia Platoul Soarelui are o lungime de 650 m, iar administratorii au pus în funcțiune 6 tunuri de zăpadă și o lance pentru a o pregăti. Capacitatea teleschiului este de 350 de persoane/oră.

Pentru restul pârtiilor din stațiunea Straja nu există încă un anunț oficial și nu se știe încă dacă și acestea se vor deschide în weekend.

Administratorii mai multor domenii schiabile din România se pregătesc deja de sezonul rece, chiar dacă situația este incertă din cauza pandemiei de coronavirus. Mulți dintre ei au anunțat că vor să deschidă pârtiile în 1 Decembrie sau în prima jumătate a lunii. Vom reveni cu update-uri.

Anunțul administratorilor de la Straja vine în contextul discuțiilor aprinse la nivel european pe tema deschiderilor stațiunilor montane. Italia a cerut închiderea tuturor pârtiilor din Uniunea Europeană, cel puțin până după sărbătorile de iarnă, în vreme ce Austria militează pentru deschiderea lor și evitarea unui colaps financiar al domeniilor schiabile.

Scris de: Bianca Șomlea

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine