Noi pârtii deschise în țară! Unde se schiază în weekendul 5-6 decembrie

© Boarding Nation

UPDATE: Încă două pârtii au fost deschise pentru iubitorii sporturilor de iarnă, în județul Harghita. Se schiază din acest weekend și la Mădărași Hargita și Toplița.

Se anunță un weekend bun pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Mai multe stațiuni de schi au inaugurat noul sezon de 1 Decembrie, iar sâmbăta aceasta vor fi și mai multe variante de schi pentru cei care nu mai au răbdare să își pună schiurile sau placa în picioare.

Azuga deschide sâmbătă, 5 decembrie, pârtiile Sorica și Cazacu variantă deservite de teleschi. Instalațiile funcționează între orele 09:00-16.30, iar administratorii au anunțat că tarifele la skipass sunt aceleași de anul trecut. Tunurile de zăpadă au fost mutate și se continuă înzăpezirea spre golul alpin. Au fost deschise deja și funcționează pârtiile pentru începători: Sorica, deservită de bandă și Cazacu, deservită de babyschi.

La Straja s-a început înzăpezirea pârtiei Mutu, iar în weekend se va deschide și telescaunul 4. Se schiază deja pe pârtia Constantinescu (1.1 km lungime), iar pentru a crește distanțarea fizică a fost pornit suplimentar și teleschiul 3. Instalațiile sunt deschise între orele 09:00-17:00, iar stratul de zăpadă măsoară aproximativ 30 cm. Se schiază și pe Platoul Soarelui, iar pauzele se pot face la Umbrela Bar Straja. „Le mulțumim tuturor practicanților de sporturi de iarnă pentru că respectă regulile, măsurile și distanțarea socială”, au spus administratorii.

În Bușteni vor funcționa în weekend Fun Park -ul cu rollercoaster, pârtia de săniuțe de la stația superioară și pârtia de schi și snowboard de la stația superioară deservită de bandă (240 m).

Poiana Brașov

În Poiana Brașov au fost începută lucrările de amenajarea a pârtiilor, dar nu se schiază încă. Nici la Sinaia nu sunt condiții de schi, iar administratorii spun că nu cred că vor deschide pârtiile mai devreme de 2 săptămâni. Tunurile de zăpadă merg și se lucrează la amenajarea lor. Gondola funcționează conform programului obișnuit: Gondola Sinaia: 09:00 – 17:00, Gondola Carp: 09:30 – 16:30. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile deschise și în gondola, spun administratorii.

Sunt condiții bune de schi la Arena Platoș Păltiniș, unde au fost deschise pârtiile Arena și A, cea mai lungă pârtie a complexului. Funcționează și pârtia de sănii. Stratul de zăpadă măsoară 8 cm. Pentru a Evita aglomerația, skipass-urile se pot achizționa acum și online, de pe site-ul oficial: arenaplatos.ro.

La SuperSki Cavnic, în județul Maramureș, se poate schia pe 2 km din cei 6 km ai domeniului. Funcționează telescaunul Roata 1 cu două variante de coborâre: Roata 1 și ultima porțiune din Pârtia Albastră. Pârtia este deschisă toată săptămâna, iar administratorii spun că au tarife speciale la skipass de luni până joi. Este disponibilă și pârtia de sănii, iar instructorii îi așteaptă pe iubitorii sporturilor de iarnă al lecții de schi și snowboard. La fel ca și în alte locuri, purtarea măștii de protecție este obligatorie. Cei care vin la schi la Cavnic trebuie să păstreze distanța de 2 metri față de celelalte persoane, iar staționatul la baza pârtiei este interzis pentru persoanele care nu schiază.

La Mărișel, în județul Cluj, este deschisă pârtia Albastră. Se schiază pe zăpadă artificială, iar teleschiul funcționează între orele 10:00-20:00. Săptămâna aceasta a fost deschisă și Pârtia Teleschi Feleacu, de lângă Cluj-Napoca. Pe lângă teleschi, funcționează și pârtia de inițiere deservită de bandă de urcare și fun-park-ul cu tubing și rotondo. În fața centrului de închirieri a fost amenajat un loc special, cu băncuțe, pentru echipare. Încălțămintea nu mai poate fi lăsată în incinta centrului de închirieri.

Și celelalte domenii schiabile și pârtii din țară sunt în curs de amenajare și așteaptă temperaturi negative și ninsori pentru a deschide sezonul. Se lucrează intensiv la producerea zăpezii artificiale la Șugag Băi, în județul Covasna, la Toplița, în județul Harghita sau la Rarău, în județul Suceava.

Află care este situația pârtiilor din Europa și unde se va putea schia de sărbători, aici.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.