Cursă incredibilă în Italia! Filip Zubcic a obținut cea de-a doua victorie la Cupa Mondială

Zi epică pentru Filip Zubcic la etapa de Cupă Mondială din Santa Caterina Valfurva, în Italia. Schiorul croat a câștigat al doilea slalom uriaș al sezonului! Pe o ninsoare puternică, el a reușit să urce de pe locul 6 pe primul loc de pe podium după o a doua manșă senzațională.

sursa: FB/FIS Alpine World Cup Tour

Condițiile de schi au fost aspre. După ce a marcat cel mai rapid timp în manșa întâi, cu aproape o jumătate de secundă, Zan Kranjec (Slovacia) s-a luptat din greu în a doua rundă, dar nu a reușit să păstreze conducerea. A terminat pe locul doi, la 0,12 secunde în spatele lui Zubcic.

Marco Odermatt (Elveția) și-a dovedit încă o dată forma incredibilă, terminând pe locul al treilea (+ 0,30s). Tânărul elvețian a obținut al doilea podium consecutiv, după locul al doilea câștigat în deschiderea Cupei Mondiale de la Sölden (Austria). Cu acest al treilea loc, Odermatt conduce acum clasamentul Slalomului Uriaș, în fața lui Filip Zubcic.

Competiția la băieți continuă duminică cu cel de-al doilea slalom uriaș de la Santa Caterina Valfurva. Etapa de Super G pentru fete de la St. Moritz, programată sâmbătă, a fost anulată din cauza căderilor masive de zăpadă și a vântului puternic. Nu a fost comunicată, încă, nicio decizie cu privire la cursa de duminică. La St. Moritz este așteptat debutul în noul sezon al Anei Caill, reprezinta României în Cupa Mondială de schi alpin.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *