9 motive pentru care să te antrenezi acasă

Te-ai gândit vreodată să începi să te antrenezi de acasă și să înlocuiești mersul la sală cu un program de antrenament online? Acest lucru este posibil dacă ai un antrenor personal care să te monitorizeze, să îți ofere un program de antrenament potrivit pentru tine, dar și un plan alimentar personalizat prin care să ajungi la obiectivele dorite. De ce să te antrenezi de acasă? Îți dau eu câteva motive:

1. ECONOMISEȘTI TIMP

Avem tot mai multe responsabilități și tot mai puțin timp pentru a le îndeplini. Tocmai de aceea, timpul este unul dintre principalele motive pentru care să începi să te antrenezi de acasă. În mod normal, un antrenament la sală durează între 45 și 60 de minute. Însă pregătirile dinainte și de după antrenament și drumul până la sală și înapoi iau cel puțin la fel de mult timp ca antrenamentul propriu-zis. În acest fel ajungi să pierzi chiar și 2 ore pentru un antrenament de maxim o oră. Antrenându-te acasă, vei economisi cel puțin o oră, timp pe care îl vei putea petrece cu familia sau făcând ceva ce îți place.

2. ECONOMISEȘTI BANI

Achiziționând un program online vei plăti doar programul de antrenament, fără să mai plătești și abonamentul la sală. Astfel vei avea un program personalizat, monitorizare constantă, plan nutrițional adaptat și aceleași rezultate la un preț mai mic. De asemenea, și banii de transport până la sală și înapoi vor fi bani economisiți.

3. AI PROGRAM FLEXIBIL

Nu este nimic mai confortabil decât să ai libertatea să îți alegi singur intervalul orar în care să te antrenezi. Acest lucru te va ajuta să fii consecvent și să elimini clasicele scuze precum: vremea rea, lipsa mașinii, „bad hair day”, etc. Atunci când faci antrenamente online de acasă, toate aceste scuze devin inexistente pentru că ai parte de flexibilitate și ghici ce? Nimeni nu vede cum îți stă părul).

4. TE BUCURI DE CONFORT

Atunci când te alături unei săli de sport, trebuie să sa joci după regulile ei. Cum ar fi: un anumit tip de program, un anumit echipament, un anumit tip de încălțăminte, și așa mai departe. Cu antrenamentul de acasă excluzi din start aceste bariere. Ai libertatea de a purta orice vrei și te face să te simți confortabil.

5. TE CONCENTREZI MAI BINE

Unii oameni se bucură că merg la sală pentru că pot socializa. Însă, antrenamentul presupune concentrare mentală pentru a atinge nivelul de performanță dorit. De câte ori nu ți s-a întâmplat să fii întrerupt și să ai senzația că nu te-ai antrenat suficient, deși ai depus efort și ai sacrificat timp ca să ajungi la sală? Când te antrenezi acasă nu trebuie să-ți faci griji cu privire la persoanele care te întrerup, fie pentru că vor să lucreze cu același aparat, fie că vor să-ți dea sfaturi despre cum să te antrenezi, etc. Îndrumările le vei primi direct de la antrenorul tău personal online, iar cu siguranță el știe cel mai bine să-ți dea sfaturile corecte, atât din punct de vedere fizic, cât și nutrițional.

6. NU AȘTEPȚI LA RÂND ȘI ASCULȚI CE MUZICĂ DOREȘTI

Când mergi la o sală de sport, de cele mai multe ori trebuie să aștepți la rând pentru a putea folosi aparatele dorite. În acest sens, trebuie să calculezi dacă alegi să mergi la o oră de vârf sau atunci când este mai liber. Deși ai vrea să mergi atunci când nu este aglomerat, timpul sau serviciul nu-ți permit mereu acest lucru. În schimb, dacă alegi să te antrenezi acasă, toate aceste bătăi de cap nu-și mai au locul și te vei putea antrena exact atunci când dorești. În plus, nu ești nevoit să asculți muzica (uneori deranjantă) ce răsună în boxele sălilor. Astfel poți să asculți muzica ta preferată, un podcast sau orice altceva preferi tu.

7. EȘTI MAI PROTEJAT DE VIRUȘI ȘI BACTERII

Deseori, pe aparatele de la sală să dezvoltă germeni și bacterii din cauză că nu toate persoanele curăță corespunzător locul de lucru după ce își termină antrenamentul. În contextul actual de pandemie, prin programul online de antrenament, vei evita aglomerația de la sală și contactul cu alți oameni, iar în acest mod vei fi mai în siguranță atât tu cât și cei dragi ție.

8. AI MAI MULTĂ ÎNCREDERE ÎN TINE

Antrenându-te de acasă nu se va uita nimeni ciudat la tine atunci când încerci un exercițiu nou și nu-ți iese tocmai perfect și nu va vedea nimeni cât ai transpirat sau hainele cu care ești îmbrăcat. Și cel mai important: nu vei avea pe lângă tine oameni cu care să te compari. Acasă ești doar tu și te vei compara doar cu tine, încercând să fii mai bun decât ai fost ieri.

9. ARĂȚI FAMILIEI TALE CĂ SPORTUL ESTE IMPORTANT

E un lucru bun și frumos atunci când copiii își imită părinții în lucrurile pozitive. Atunci când aceștia văd că părinții fac din sport o prioritate, copiii vor crește cu această mentalitate, punând preț pe sport și pe sănătate. Chiar dacă nu ai copii, poți arăta altora că investești în tine și într-un stil de viață sănătos, iar așa poți fii un exemplu și o inspirație pentru mulți oameni.

Scris de: Alin Cîrdei

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine