Sofia Goggia, victorie la Val d’Isère

Campioana olimpică din Italia, Sofia Goggia, a câștigat în weekend etapa de coborâre de la Val d’Isère. Este a opta victorie din cariera sportivei obținută în cadrul Cupei Mondială de schi alpin. Corinne Suter a terminat cursa pe locul doi, iar Breezy Johnson pe locul trei. La proba masculină, Aleksander Kilde e obținut victoria în Italia.

Goggia a excelat în a doua manșă a cursei, ceea ce a fost suficient pentru a obține victoria, după o schimbare pe traseu prin care organizatorii au încercat să reducă numărul de accidentări. Lidera Cupei Mondiale, Petra Vlhova (425 de puncte), a reușit să termine doar pe locul 33, în timp ce Michelle Gisin (298) ocupă locul al doilea în cursa generală, iar Mikaela Shiffrin (275) locul trei.

Ania Caill

La Val d’Isère și-a făcut debutul în noul sezon competițional și reprezentanta României, Ania Caill, care a participat atât la probele de coborâre, cât și super G.

La proba masculină de super G de la Val Gardena (Italia), norvegianul Aleksander Aamodt Kilde a câștigat cea de-a cincea victorie la Cupa Mondială. El a terminat cursa cu 0,22 secunde în fața americanului Ryan Cochran-Siegle. Beat Feuz a reușit să ocupe din nou un loc pe podium după ultima victorie din 13 februarie, de la Salbach. Norvegianul Kjetil Jansrud a terminat pe locul patru, iar Bryce Bennett din America a ocupat locul al cincilea. Duminică, Alexis Pinturault a câștigat slalomul uriaș de la Alta Badia, în fața lui Atle Lie McGrath și Justin Murisier, clasați pe locul doi, respectiv trei.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *