Cronica de Luni

În săptămâna 22-28 martie am avut schi alpin, am avut schi de tură și schi alpinism, am avut orientare sportivă, am avut alergat, am avut Gala Muntelui. E foarte frumos, așa, în perioada când două sezoane se intercalează, ai multe și foarte diverse evenimente.

Gala Muntelui

Dar hai să începem cu Gala Muntelui. S-a desfășurat sâmbătă, 27 martie, la Bușteni. Un eveniment organizat de Alpin Film Festival, Ski&Outdoor Magazin și Clubul Alpin Român. A fost un eveniment fără public, dar care a fost transmis live și la care s-au uitat peste 3.000 de spectatori. Așa că sportivii noștri au avut public, și încă unul numeros.

Nu am să spun foarte multe despre gală, pentru că în această săptămâna vom avea multe articole în care vom prezența premianții, iar emisiunea SKI Live de miercuri va fi dedicată acestui eveniment. Îl vom avea invitat pe coordonatorul acestui eveniment, domnul Dan Burlac. 

Va spun doar atât: au fost peste 30 de premii și a fost vorba de alergare, schi alpin, schi alpinism, mountainbike, freeride schi și snowboard, alpinism, escaladă, asociații și organizații care susțin și influențează pozitiv mișcarea alpină. Premiile au fost acordate de către Ski&Outdoor Magazine, Alpin Film Festival, Clubul Alpin Român și Federația Română de Alpinism și Escaladă.

În timpul galei am primit o veste tare bună. Și vine din schiul alpin. Ania Caill, prezentă la Campionatul Național al Sloveniei, eveniment organizat în Italia la Tarvisio, reușește să ocupe de două ori fantasticul loc 3 la Super G. Podiumul este completat pe pozițiile 1 și doi de Candace Crawford și Nadine Fest, două sportive puternice din cupa mondială. Rezultatul vine după 2 clasări în top 10 obținute la Campionatele Franței de viteză.

Ski Alpinism Race Bâlea & Battle on Snow

În 27-28 martie, la Bâlea am avut schi de tură și schi alpinism în cadrul competiției Ski Alpinism Race Bâlea. 

Tot în weekendul trecut la Mădăraș Hargita am avut Battle on Snow, un eveniment dedicat practicanților de snowboard. Despre aceste două evenimente vom reveni cu articole mai ample în această săptămâna așa că mai aruncați un ochi pe pagină noastă, așa din când în când – adică zilnic.

Ce pot să va divulg este că Patric Ilut – The flying boy a ruuupt!!!

Campionatul Național de Orientare

Săptămâna trecută a avut loc, în jurul Clujului un concurs de  orientare, în cadrul căruia s-a desfășurat  Campionatul Național de Orientare  – Semimaraton și competiția Busola de Aur. Au fost peste 160 de participanți. Am avut categorii de vârstă de la 12 ani până la 85 de ani, demonstrând că acest sport este unul foarte îndrăgit de copii și care se poate practică până departe în  călătoria vieții. Clasamentele și alte informații le puteți găsi aici.

Popești Trail Challenge

Și rămânem tot în zona Clujului. Duminică, 28 martie, s-a terminat Popești Trail Challenge – un eveniment made Clubul Sporturilor Montane Rupicapra. Evenimentul de alergare a avut peste 50 de participanți și ateptam validarea clasamentelor pentru a le prezența și noi. 

Asta a fost Cronica de Luni. Vă așteptăm mâine cu Avancronica de Marți. Săptămâna această o vom dedica evenimentului Gala Muntelui. Așa că, multe articole despre sportivi fantastici, sporturi și competiții outdoor și, bineînțeles, nu vom uită pârtiile. La noi găsiți informații proaspete despre unde și cum se schiază.

Scris de: Vasile Cipcigan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.