Se redeschide domeniul schiabil Transalpina. Care sunt tarifele la skipass-uri

Transalpina-Voineasa, unul dintre cele mai frumoase domenii schiabile din România se redeschide în curând. Noii administratori au anunțat astăzi tarifele pentru cartele, care sunt aceleași ca anul trecut. O urcare cu telegondola costă 25 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii. Pârtiile ar putea fi deschise chiar weekendul viitor, dacă vor fi obținute la timp toate aprobările necesare.

Sezonul acesta se va putea schia pe pârtiile de pe tronsonul telegondola, dar și cele din zona teleschiului. Nu vor funcționa pârtiile din tronsonul telegondola 2 și telescaun.


Precizăm că, având în vedere toate reviziile și verificările tehnice din această perioadă premergătoare deschiderii, în prima săptămână turiștii vor beneficia de program extins 7 zile din 7, urmând că din data de 9 februarie 2021, fiecare zi de marți să fie fără program cu public, această fiind dedicată lucrărilor de întreținere tehnică periodică. Lucrăm intens pentru voi, pentru siguranța și bucuria voastră. Intrăm pe ultima sută de metri…, au anunțat administratorii domeniului pe pagina oficială de Facebook.

Săptămâna acesta s-au efectuat toate verificările necesare privind reautorizarea instalațiilor: verificările Pram și prize de pământ, verificările magneto-inductive ale cablurilor, reviziile mecanice și procesele verbale de revizie. De seamenea, a fost încheiat contractul cu serviciul de Ambulanță și a fost înaintă documentația la Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor De Ridicat şi Recipientelor Sub Presiune (CNCIR) privind reautorizare instalațiilor.

Încă nu ne-au înaintat o dată, dar sigur săptămâna viitoare se va face ISCIR-izarea, mai sunt ceva probleme cu serverul sistemului de Ticketing, care se remediază sigur până 28 ianuarie, în cel mai rău caz pentru că va trebui să lucrăm pe serverul din Austria deoarece cel de aici este prăjit, în măsură în care facem reautorizarea și sistemul de Ticketing nu este funcțional o să deschidem la liber… Depindem foarte mult de CNCIR Pitești și din prisma asta nu am vehiculat o dată certă, dar 99% weekendul viitor schiem la Transalpina. Mulțumim pentru înțelegere și o să venim cât mai curând posibil și cu o informare oficială în acest sens!, au mai spus administratorii.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *