Cum alegem – boots snowboard

Începători în ale snowboardului? Păi atunci, să o luăm de la bază, adică de la încălţăminte! Ne propunem să stăm cât mai mult pe pârtie şi nu e tot una ce avem în picioare. 

Încălţămintea de snowboard trebuie să fie comodă. În acest sens, dacă sunteţi începători, flexul trebuie să fie moale, ceea ce le va permite să se îndoaie mai bine.

Sistemul de prindere poate fi quick, boa sau clasic. Boa e sistemul pe care îl recomandăm unui începător, pentru că e cel mai simplu de folosit, permiţându-ne să închidem şi să deschidem încălţămintea cu o rotiţă.

La fel ca încălţămintea de schi, cea pentru snowboard are două componente: ciorapul interior şi partea impermeabilă din exterior.La încălţămintea de snowboard de calitate ciorapul interior e detaşabil, ceea ce înseamnă că se curăţă mult mai uşor.

Când încercaţi încălţămintea pentru snowboard, vă recomandăm să veniţi de acasă cu şosete pentru schi. E şi mai bine să folosiţi şi o şosetă subţire pe sub cea de schi, în aşa fel puteţi atenua mai eficient frecarea dintre piele şi încălţăminte. Ca să intre fără probleme cele două perechi de şosete, puteţi lua încălţămintea de snowboard cu o jumătate de număr mai mare decât ceea ce purtăm de obicei; dar atenţie să nu se ridice călcâiul, pentru că atunci controlul asupra plăcii nu mai este cel dorit.

Găsești varianta video a materialului, alături de alte zeci de video-uri despre echipament și experiențe outdoor pe contul de You Tube Ski&Outdoor Magazine.

*powered by Hervis

Scris de: Vasile Cipcigan

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine