Covid-19: Italia va redeschide pârtiile de schi începând cu 15 februarie

Vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Pârtiile din Italia se vor putea redeschide începând cu data de 15 februarie, relatează agenția italiană de presă ANSA. Deschiderea se aplică domeniilor schiabile aflate în zonele desemnate ca galbene în cadrul sistemului național ce vizează restricțiile Covid. În prezent, cu galben sunt marcate regiuni din jurul Romei și a orașului Milano.

Măsura a fost luată de comitetului consultativ tehnico-științific al guvernului Italian. S-ar putea ca majoritatea pârtiilor din Italia să se deschidă la jumătatea acestei luni, întrucât 15 din cele 20 de regiuni ale țării au în prezent statutul „galben”. Schiatul va rămâne interzis în zonele clasificate ca „zone portocalii” (risc mediu) sau „zone roșii” (risc ridicat) în conformitate cu normele italiene covid-19.

Cu toate acestea, interzicerea deplasării între regiuni este încă în vigoare și rămâne de văzut dacă Italia își va păstra sau va renunța la interdicția interregională de călătorie înainte ca pârtiile de schi să se redeschidă. În prezent, stațiunile de schi din Italia sunt acoperite de una dintre cele mai grele căderi de zăpadă din ultimii ani.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *