Jacheta OHNISTE de la Northfinder

Când mergem iarna pe munte, nu există zile cu vreme urâtă, există doar echipament neconform sau om nepregătit.

Iarna, pe munte, vremea se poate schimba în orice moment, plus că urcările abrupte, solicitante ne provoacă un consum mare de energie ceea ce generează o stare de frig și disconfort termic.

Pentru aceaste momente, pentru confortul termic, avem jacheta Ohniste, o jachetă hibrid dedicată turelor montane de iarnă, concepută de cei de la Northfinder.

Ohniste este alegerea perfectă pentru zilele friguroase, pentru momentele de pregătire înainte de coborâre, pentru pauzele binemeritate alături de prieteni, pentru a învinge frigul crestelor.

Cuvântul de ordine la această jachetă este izolația termică: avem în construcția jachetei Primaloft Gold Active, cu material ultraușor Pertex Quantum, materiale care izolează eficient termic și reglează temperatura corpului într-un mod fiabil. Dacă e frig la tură, atunci Ohniste este răspunsul.

Dacă e prea călduroasă pentru urcare, e bine să o ai în rucsac, și, când ne oprim să facem o tranziție sau o pauză, e primul lucru pe care îl punem pe noi. Confortul e garantat!

Jacheta este ideală ca strat izolator atunci când ne așteaptă zile friguroase.

Dar la o tură ne mișcăm, avem nevoie de respirabilitate, de mobilitate, de elasticitate. Ohniste ne mulțumește și în aceste direcții. Dacă zonele dorsale și ventrale sunt protejate cu Primaloft Gold, jacheta are o construcție hibridă: softshell cu membrană (10.000/10.000) pe antebrațe și laterale, care susține o termoreglare optimă și asigură o flexibilitate sporită .

Buzunarele frontale sunt mari, ofertante, numai bune de pus pieile de focă sau alte obiecte mari și se pot transforma în fante dedicate transferului optim de căldură.

Gluga este un bun izolator și suficient de mare să poată fi trecută peste cască. Închiderea superioară împreună cu gluga ne protejează foarte bine fața în zilele cu vânt și temperaturi scăzute.

Fermoarele sunt YKK, iar fermoarul central are dublu sens astfel încât jacheta să nu deranjeze atunci când avem nevoie de acces la un echipament mai tehnic de siguranță (hamul de alpinism).

În partea de jos a jachetei avem reglaje prin care o putem strânge în jurul taliei, iar la mâneci avem fante pentru degetul mare.

Jacheta Ohniste este gândită pentru a ne asigura confortul dorit în zilele cu vânt și temperaturi scăzute, atunci când ne bucurăm de libertatea crestelor dar și când ne dorim să ieșim în evidență în zonele mai populate. Calitățile tehnice sunt suplimentate de un design deosebit, lucru care face din Ohniste o jachetă foarte dezirabilă.

Scris de: Vasile Cipcigan, salvator montan

 

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine