From Winter Tour, with Love

S-a încheiat încă un sezon cu Winter Tour și ne vedem iarăși, la finalul caravanei, amețiți de vârtejul minunat pe care îl creează acest eveniment unic. Și iarăși ne dăm seama că e greu să găsești cuvintele potrivite pentru a povesti altora cât de minunat a fost. Amintiri de o viață, reîntâlnirea cu muntele și oameni dragi și sentimentul unic că ești fully alive, cum le place să spună celor care weekend de weekend cutreieră pârtiile din România. Iarna fără Winter Tour ar fi ca o pârtie fără zăpadă, spunea Dragoș Stan, cel care deține microfonul și face atmosferă pe pârtie. Și chiar așa este. Asta, pe lângă faptul că Winter Tour, într-un mod ce pare a ține de magia acestui eveniment, obișnuiește să aducă cu el ninsori și zăpadă din belșug.

A fost o mică magie și faptul că în anul acesta, atât de incert, am avut parte de Winter Tour. Nu a fost ușoară organizarea lui, dar gașca din Cluj a ținut să fie și acum aproape de cei care iubesc muntele și zăpada. Și le-a ieșit foarte bine. Sub sloganul Back to Basics, ei ne-au reamintit ce înseamnă adevăratele momente fericite ale vieții: răsăritul și apusul privit de pe pârtie, sentimentul unic pe care îl ai atunci când aluneci pe zăpadă, bucuria reîntâlnirii cu oameni frumoși, tihna și aerul curat de la munte.

Winter Tour și-a început anul acesta călătoria la Bușteni, pe domeniul schiabil Kalinderu. Au urmat două weekenduri la Azuga și două pe pârtia Rarău-Câmpulung Moldovenesc, iar mai apoi Parâng, Cavnic, Muntele Mic și Buscat. Calendarul a suferit modificări din motive independente de organizatori, dar oamenii de munte se adaptează ușor. Iar în final, astfel de lucruri fac aventura și mai interesantă. Cu Winter  Tour am prins și ger și ninsori ca-n povești și zile cu un soare uimitor. La Parâng am uitat de orice griji și ne-am lăsat scăldați de raze. Iar Tomi Coconea ne-a purtat în înaltul cerului și ne-a arătat cum e să plutești printre nori. Buscatul ne-a așteptat cu viscol, așa că a fost reprogramat și acolo a avut loc închiderea de sezon. Cu multă melancolie, dar cu recunoștință pentru weekendurile de vis pe care le-am trăit.

Oameni foarte faini! A fost primul weekend cu zăpadă în Parâng atunci când a venit Winter Tour și a fost o atmosferă frumoasă, de sărbătoare. Lumea s-a simțit super bine. Eu sper la cât mai multe evenimente, să ne strângem și să ne vedem. Altfel, o să ne îmbrățișăm virtual. Sunteți foarte faini, rămâneți o echipă unită în continuare! – Tomi Coconea

Ce e de fapt Winter Tour?!

Este foarte greu să oferi răspunsul la această întrebare. Trebuie să vii și să simți acest eveniment ca să îl înțelegi pe deplin. Dacă e să ne referim la lucrurile concrete, Winter Tour vine cu un super lounge pe pârtie (nici nu se putea altfel pentru că vorbim de logistică de la Under the Tent), care devine locul perfect de relaxare pentru schiori, boarderi și toți cei care iubesc zăpada și muntele. Corturi, fotolii  puf, mese, încălzitoare, încărcătoare de telefon, bar, pupitru de DJ. Așadar, tot tacâmul. În fiecare weekend, începând cu luna ianuarie, Winter Tour ajunge pe altă pârtie din țară, cu multe concursuri cu premii, muzică și voie bună.

Au lipsit anul acesta petrecerile prelungite după schi. Dar DJ Piton, cel care ziua te îmbie, alături de colegii lui de la Bar Box, la băuturi de toate culorile și pentru toate gusturile, a avut grijă să ne ostoiască setea de muzică bună. Cu el am încheiat zilele la munte și a fost perfect. Și tot el a oferit oricărui om confruntat cu o dilemă, cel mai bun sfat: Fă ce simți!

Winter Tour Italia, excursia mult așteptată la schi și deja tradițională, organizată la finalul caravanei, a lipsit și ea sezonul acesta. Dar Winter Tour s-a adaptat, iar anul acesta a oferit la tombolă vouchere de combustibil care să le ajungă plimbăreților să bată țara-n lung și lat: câte un premiu în valoare de 1.000 de lei pe fiecare pârtie!

Nu au lipsit concursurile cu premii: ollie jumps, sprint la deal și bulgăreala, orele gratuite de schi pentru cei care au vrut să se inițieze în acest sport, dar nici plimbările cu ‘trocariciul’ care te duce pe cele mai înalte culmi.

Primii pe pârtie, ultimii la cazare’ – Echipa Winter Tour

Este clar că echipa Winter Tour dă viață acestui eveniment minunat, un proiect de suflet pornit în urmă cu opt ani de Tibi și Dragoș, oameni îndrăgostiți de munte, iarnă și de umblat hai-hui. 

E un eveniment atât de mișto și de frumos pentru toată lumea! Atât pentru cei care zboară pe pârtii, cât și pentru cei care își pun prima dată placa sau schiurile în picioare. Chiar și pentru cei care nu-și pun schiurile în picioare. Este un eveniment care animă și care trezește plăcerea și bucuria oamenilor în momentul în care vine zăpada – Dragoș Blaga.

În restul anului ne ocupăm cu logistică la marile evenimente. Și totul a început când ne-am întrebat: bun, toată vara lucrăm, dar iarna ce facem?! Și am zis să ieșim pe pârtii. Eu am o diplomă de profesor de sport și de antrenor de schi și iată că s-au legat cumva lucrurile. Evenimente cu pasiuni. A început micuț acest Winter Tour și iată că am ajuns la ediția a opta și ne distrăm în fiecare an și strângem tot mai multă lume.

Anul acesta a fost o ediție atipică. O ediție pentru care colega noastră de la PR, Ștefana, căreia îi mulțumesc foarte mult pentru tot ce face în Winter Tour, a venit cu acest concept Back to Basics. Am încercat să adaptăm conceptul noilor norme de securitate. Nu am mai mers spre party, deși lumea poate și-a dorit asta. Nu am mai stat seara atât de mult și atât de aproape unii de alții, dar i-am așteptat pe toți cu inima deschisă și cu foarte multă căldură – Tiberiu Pop.

Umblăm cu două dube de 3 tone jumătate, o remorcă de 2 tone și jumătate și, în cel mai bun caz un microbuz sau două-trei mașini mici care să poarte și restul echipei. Pe lângă noi, mai avem încă vreo opt membri ai echipei. Înseamnă câteva nopți nedormite. Asta ne iese cel mai bine, să nu dormim sau să dormim foarte puțin. Joburile nu sunt chiar atât de bine delimitate. E ca la circ. Toată lumea face absolut orice. Mai puțin condus poate. Iar dacă DJ-ul e plecat la baie, pune altcineva muzică în locul lui. Mai avem un om care toată ziua bate din gură. Și nu sunt eu acela, chiar dacă așa pare – Dragoș Blaga.

Nu, acela este Dragoș Stan, MC-ul care s-a alăturat echipei acum doi ani și pe care îl bănuim că s-a molipsit de vibe-ul Winter Tour. Așa cum pățesc cam toți cei care ajung în această gașcă.

Dragoș Stan

Eu cred că sunt cel mai nou venit în gașca Winter Tour, dar m-am simțit ca și cum aș fi făcut parte din familia asta de la început. Pentru că m-a făcut să mă simt atât de bine în mijlocul ei, pentru că am rezonat atât de bine împreună, ne-am distrat, am și muncit. Maxim respect pentru Tibi și Dragoș, pentru încăpățânarea loc de a face în continuare Winter Tour-ul. Știu ce sacrificii a presupus lucrul acesta. Știu câtă pasiune pun. Și e nevoie, pentru că trebuie să oferim oamenilor lucruri neplictisitoare. Cum ar fi weekendurile fără Winter Tour?! Ca o pârtie fără zăpadă! – Dragoș Stan.

Tibi, Dragoș Blaga, Bubu, Rareș, Dragoș Stan, Paul Pleșa, Ana și Bibi (n.r. subsemnata) au format gașca Winter Tour din acest an. Bar Box (echipaj format din cei 4 fantastici pe care îi vedeți mai sus) a asigurat licorile pe pârtie. Sezonul acesta, echipei i s-a alăturat Lavinia, cea care a făcut poze și a surprins cele mai minunate momente, dar și Charlie, un ciobănesc de Berna de doar 7 luni care a asigurat atmosfera pentru patrupezii prezenți pe pârtie.

Sunt niște oameni frumoși. Un om foarte important e Bubu care e sufletul săriturilor de la ollie. El e cel care dă startul. Îi place așa de mult să sară că am creat un joc special pentru el. Tot în același loc e și Vio. Pe lângă că e un barman desăvârșit, e foarte bun cu placa. Spre deosebire de el, eu nu mi-am rupt o coastă anul trecut. Fetele, Bibi și Ana, sunt acolo nu doar ca să anime atmosfera și să cheme oamenii la concursuri. În fiecare dimineață, toate steagurile pe care le vedeți în față… ele reușesc să le împlânte cu stoicism, deși știu că urăsc lucrul acesta cu tot sufletul lor. Mai e un om mișto care a fost cu noi, Ionuț Husti. El e la radio acum, CDj, MO, Vlad Sterescu, Dragoș Stan, un om extraordinar, Maty. Mateiaș, bineînțeles. Ștefana, persoana care nu vrea să iasă așa de mult în evidență. Andrei, Câștigătorul care acum doi ani a avut dreptul să fie membru al echipei în urma unui concurs pe care l-am organizat online. Și să nu le uităm pe minunatele Lisa și Ada care au fost cu noi anii trecuți – Dragoș Blaga.

O să închei cu cuvintele colegei mele Ada, care a gustat și ea iarna cu Winter Tour și care revine ori de câte ori reușește. Oricum, rămâne parte din echipă, ca și restul. Pentru că, asta e Winter Tour în final: o mică-mare familie:

Winter Tour e un vârtej în care dacă ești prins, ți-e greu să mai ieși. Și dacă totuși reușești să ieși, ești încă amețit de la atâta euforie. E un vârtej în care te prinzi de mână cu oamenii care până atunci îți erau sau nu cunoscuți și dansați pe același vânt, după același zgomot și pentru același scop: să-i faci și pe alții să danseze cu tine. Și în timp ce te învârți acolo, te ”lovesc” concursurile, premiile, muzica, distracția, răsăriturile pe pârtie, liniile proaspete de ratrac și apusurile colorate. Din când în când mai ții de cort, la propriu, să nu o ia și el pe sus. Dar ții împreună cu toți cei care sunt marea comunitate Winter Tour. Și-apoi nu mai vrei să te oprești. Winter Tour e cel mai frumos vârtej!

Ada

Află mai multe despre povestea Winter Tour din emisiunea SKI Live, aici.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *