Trofeul GALA MUNTELUI 2021: Excelență în sport montan – Viorel Pălici

Complexitate și performanță. Viorel Palici este, probabil, cel mai complex sportiv din zona outdoor din România. Practică o gama largă de sporturi outdoor dar nu numai le practică, și performează în majoritatea. E omul care câștigă la schi alpinism, la ciclism montan, la alergare montană, la winter triathlon, la curse cu obstacole… Dacă nu câștigă, cu siguranță îl găsim pe podium. La multe competiții când vorbim de Viorel Palici vorbim de  recordul cursei.

​Năcut în Brașov în anul 1989, acum Viorel locuiește la poalele Pietrei Craiului, în localitatea Măgura, o zona superbă, perfectă pentru antrenamente dure. Performanța în sport se clădește încet și cu grijă, așa cum ai construi o casă. Viorel Palici o știe foarte bine, el și-a construit singur casă, bineînțeles și în carieră și în viață de familie având susținerea necondiționată a soției lui. Împreună au 3 copii. Echilibrul și înțelegerea sunt valori importante în această familie frumoasă. “Dacă nu ești liniștit, nu te poți concentra pentru o competiție. Este greu să fii cu mintea în două locuri: acasă, dar și să obții un rezultat frumos” – spunea Viorel într-un interviu acordat Denisei Dragomir pentru publicația 321Sport.

​2014 a fost probabil unul dintre cei mai negri ani pentru atletul Viorel Palici. Deși calificat la olimpiada de iarnă, el nu este inclus de Federația Română de Schi-biatlon în lot.

​După o perioadă în care a încercat să uite această dezamăgire sportivul își reia pregătirea și devine în câțiva ani cel mai complex atlet practicant de sporturi de outdoor din România. Câștigă sau ocupă un loc pe podium la competiții de alergare montană, schi – alpinism, biatlon și triatlon, winter biatlon și triathlon precum și la competiții de alergare cu obstacole, competiții apărute de curând în România. Rezultatele lui Viorel nu sunt doar de interes local sau național el intrând în elită sportivilor outdoor mondiali.

​Începutul anului 2020 a fost fantastic pentru Viorel Palici. Câștigă din nou campionatul național de schi alpinism și  la sfârșit de februarie îl găsim la Cheile Grădiștei la Campionatul european de Winter Triathlon. Aici sportivul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București reușește două clasări pe podium. Locul 3 la individual și locul 3 la echipe mixte.

​În octombrie la Campionatul Național de alergare montană de la Câmpulung Moldovenesc reușește un binemeritat loc doi, calificându-se la Campionatul Balcanic de Alergare montană de la Poiana Brașov. Aici Viorel Palici reușește un loc 4.

​Antrenamentele susținute, echilibrul din viață sa, armonia din familie au făcut că acest extraordinar atlet să aibă rezultate deosebite meritând cu prisosință titlul de Sportivul anului 2020 oferit de organizatorii Galei Muntelui.

Scris de: Vasile Cipcigan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *