Trofeul GALA MUNTELUI 2021: Freeride snowboard – Cosmina Dolha

Cosmina Dolha sau, cum îi spun prietenii Cosmina Măslină, este ceea ce se numește un rider pasionat. De fapt cred că pot folosi două cuvinte dacă ar trebui să o descriu pe Cosmina în zona snowboard – freeride. Și acestea ar fi: pasiune și plăcere.

Da, în primul rând Cosmina se da cu mare plăcere și din pasiune pentru munte, pentru alunecare și linii fanteziste, pentru zăpadă și în primul rând din pasiune pentru comunitatea care s-a format în jurul acestei mișcări. Snowboardul freeride este mai mult decât un sport, este un mod de a vedea lucrurile, este o stare de spirit, o mișcare, o comuniune cu mediul și o legătură între oameni tare faini.

Rezultatele la evenimentele sportive la care a participat sunt doar niște statistici. Importantă a fost atmosfera și tabloul foarte fain desenat pe zăpadă împreună cu prietenii. Dar hai să amintim, Cosmina a participat la toate edițiile Red Bull Oslea Hike and Ride (anul acesta 10), a avut rezultate foarte bune (câștigătoare de câteva ori) dar ceea ce a contat a fost timpul petrecut cu oamenii faini de acolo și bineînțeles calitatea alunecării.

Născută în Bistrița, a început să se dea pe placă de la 23 de ani, târziu putem spune dar după 23 de ani nu s-a mai despărțit de placă. Ceea ce a făcut după 23 de ani în snowboard o face să fie una dintre figurile marcante din domeniu din România. Știu că sună pompos dar Cosmina este foarte implicată în formarea unei comunități de fete în această zona- freeride, ski și snowboard. Se ocupă să organizeze mini tabere de profil, să sprijine și să susțină atletele care sunt „proaspăt” venite în comunitate. 

Mutată în Cluj de ceva vreme, ea lucrează că bucătar. O prindeți în oraș doar când lucrează. Cum are un pic de timp liber – pe munte. Și acolo  degajă atâta plăcere și poftă de adrenalină încât devine contagioasă. 

Da, atenție!!! Cosmina poate fi contagioasă… o vezi cum se da pe placă, o însoțești în turele ei pe munte și acolo rămâi, în filmul acela cu zăpadă, alunecări interesante, crește și păduri fantastice și în primul rând oameni tare faini!!!

Scris de: Vasile Cipcigan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *