AvanCronica de Marți

Primăvară se joacă cu noi… natura a explodat, dar din când în când vremea ne aduce aminte de iarna ce a trecut. Iar dacă unii dintre noi au pregătit schiurile pentru depozitare, alți iau crestele și pantele abrupte la desenat. Zăpadă se așază, vremea se încălzește și munții înalți așteaptă practicanții de freeride. Bineînțeles nu uitați de echipamentul de protecție – sondă, lopata, dispozitiv de căutare în avalanșă și dacă aveți rucsac tip salvare din avalanșă nu trebuie să va lipsească!

Dar azi, în avancronică, vom discuta despre alergare. 

Pe 11 aprilie, în Câmpulung Moldovenesc, se desfășoară Campionatul Național de Alergare Montană pe distanță scurtă. Sunt aproximativ 70 de sportivi înscriși. Evenimentul este organizat de Federația Română de Atletism în colaborare cu asociații locale. Competiția este atât pentru sportivi individuali cât și pentru echipe, Seniori, Seniori U23 și U20. Această etapă reprezintă criteriul de selecție pentru Campionatul Balcanic de Alergare Montană din 15.05.2021 – Câmpulung Moldovenesc.

Foarte frumos ceea ce fac oamenii din Câmpulung Moldovenesc. În ultima vreme auzim foarte mult de această localitate în zona destinațiilor practicanților de sporturi outdoor. Alergare Montană, ciclism, schi… “Hai în Bucovina” e un slogan care se aude din ce în ce mai mult. Și au făcut și niște stickere tare faine!

Ei, și nu uitați!! Pe 10 aprilie începe Wizz Air Cluj-Napoca Virtual Marathon. Fiind o varianta virtuală a îndrăgitului e eveniment, competiția va ține până în dată de 18 aprilie. Așa că avem 9 zile în care putem concura la una din distanțele propuse de organizatori: 5 km, 10km, 21,1km sau 42,2km. Organizatorii Runners Club au prezentat și kitul de concurs. Foarte frumos!!! Mai multe informații și înscrieri pe: maraton-cluj.ro/.

Toma și Luca Trandafir alături de Sébastien Michaud Fieberbrunn
Photo: Roxana Tilca

Mâine seară la Ski Live vom avea exxxplozieee!!! Explozie de tinerețe, zăpadă, curaj și adrenalină. Îi am ca invitați pe frații Trandafir – Luca și Toma. Au 14 și 11 ani și rup în Freeride. Putem spune că s-au născut cu schiurile în picioare și au învățat să meargă atunci când au urcat pe creastă Făgărașului. Mai multe, mâine seară, de la 20.00, la Ski Live.

Scris de: Vasile Cipcigan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *