Tunurile și mașinile de bătut zăpada, pregătite pe Pârtia Olimpică de la Borșa

Tunurile și mașinile de bătut zăpada sunt pregătite pe Pârtia Olimpică de la Borșa, județul Maramureș. Administratorii așteaptă prima noapte geroasă ca să le pună în funcțiune.

Tunurile și mașinile de bătut zăpada sunt pregătite să fie puse în funcțiune pe Pârtia Olimpică din Borșa.

„În prima noapte geroasă, tunurile de zăpadă vor intra în funcțiune pe Pârtia Olimpică de la Borșa. La baza pârtiei așteaptă deja mașinile de bătut zăpada marca Pisten Bully 400w. Cele două <bijuterii> produse în Germania sunt dotate cu troliu de 1 km, lamă și malaxor de zăpadă”, a anunțat primarul orașului, Ion Sorin Timiș.

Pe Pârtia Olimpică a fost pornită și nocturna. Primarul spune că la aceasta se fac în aceste zile ultimele reglaje de către o echipă de specialiști din Italia.

La Borșa va fi dată în funcțiune și o telegondolă de 2.650 de metri lungime și cu o capacitate de 1.800 de persoane pe oră. Detalii despre investițiile de la Borșa, aici.

Potrivit meteorologilor, în zonele de munte, în data de 19 noiembrie temperaturile vor scădea spre medii în jurul a 0 grade, apoi vor crește spre 4-5 grade până în data de 22 noiembrie.

Ulterior acestei date, temperaturile maxime vor scădea treptat până spre sfârșitul lunii spre medii în jurul a 0 grade. Minimele vor ajunge la valori medii în jurul a -4 grade, în data de 19 noiembrie, apoi vor crește treptat spre -2…-1 grad, în data de 23 noiembrie. După această dată, tendința temperaturilor minime va fi de scădere până la sfârșitul lunii, spre valori medii de -6…-5 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în zilele de 18 și 19 noiembrie, apoi în perioada 22 -28 noiembrie, a informat Administrația Națională de Meteorologie.

Scris de: Călin Pop

Video: Facebook/Timiș Ion Sorin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.