SNOW FEST revine!

Cel mai greu lucru în acest moment este să iau o decizie. Nu dacă să merg sau să nu merg, aceasta este deja luată, ci unde să merg. Mi-e tare dor de atmosfera incredibilă de la Pano Bar/ Les Deux Alpes, altitude-clubing cu DJ-i români sau de concertele celor de la Șuie Paparude în fața a mii de entuziaști care umpleau cele două terase. E ceva ce n-am mai trăit înainte, dar odată ce-am gustat din această atmosferă mi-am dorit să o fac din nou. Și din nou.

Acum, când festivalul românesc din inima Alpilor Francezi revine după doi ani de pauză, cum aș putea să stau deoparte? Mai ales că e ediția specială cu numărul zece, amânată deja de două ori…. Mi-e dor și de cântările de seară de la Smokey Joe’s  și din celelalte locuri unde timp de șapte zile se cântă românește, de felul în care suna totul in L’Avalanche și, bineînțeles, mi-e dor de concertele de la scena outdoor. Nici nu pot să mă gândesc cum o să fie ediția aniversară, care deja se apropie ca număr de înscriși de ediția trecută, în 2019, când 3500 de oameni au ales atunci să petreacă șapte zile de muzică și schi la Les Deux Alpes. Căci da, e vorba și despre schi în toată povestea asta: 225 de kilometri de pârtii perfect pregătite, o diferență de nivel de peste 2000 de metri și cel mai mare ghețar schiabil din Europa în cea mai veche stațiune de schi din Franța.

Cât despre muzică și petreceri, să ne uităm puțin peste line-up: Argatu’ & Moș Martin, Bucovina, Golan, Luna Amară, Moonlight, Breakfast, Subcarpați, Șuie Paparude, Vița de vie, Outflow sunt artiștii care vor fi prezenți la a zecea ediție a Snow Fest Les 2 Alpes. Plus DJ-i: Cezar, G76, Livio&Roby, Pagal, Priku, Suciu, DJ Antenna, CDJ Cristian-Daniel, DWLS, FO-K, Madliquid, DJ Shiver, Pici, DJ Wicked și Zo, ca să numim doar câțiva.

Pe de altă parte, Val Thorens e schiul aproape de perfecțiune. E stațiunea care câștigă aproape an de an titlul de World’s Best Ski Resort și e în top 3 absolut (personal, bineînțeles) al resorturilor în care am schiat până acum. E parte a imensului domeniu Les 3 Vallées, ceea ce înseamnă acces la peste 600 de km de pârtii și e și cea mai înaltă stațiune din Europa, fiind situată la 2300 metri altitudine.

 

Val Thorens, cea mai bună staţiune de schi din lume
Val Thorens, cea mai bună staţiune de schi din lume

N-am apucat să ajung la singura ediție a Snow Fest desfășurată aici, dar ce vă pot spune e că, dacă vremea e bună, schiul la Val Thorens e magic. Absolut magic. Iar atmosfera de la La Folie Douce e cel puțin comparabilă cu cea de la Pano Bar. Dacă arunc un ochi și pe line-up, decizia devine și mai grea. Vor performa live Golan (DJ set), Grimus, The Mono Jacks, Toulouse Lautrec și Vița de Vie, iar dintre DJ-i  se remarcă DJ Shiver, CDJ Cristian-Daniel, MadLiquid, Pagal, PICI, Szanto Denis, DJ Wicked, Zo. Mai multe despre Val Thorens puteți afla aici.

Foarte greu de ales…. Mai stau până mâine, căci noaptea e un sfetnic bun. Tu te-ai decis?

Mai multe despre acest festival puteți afla dintr-un interviu cu omul din spatele Snow Fest, Lucian Preotu, care poate fi citit aici.

Scris de: Andrei Huțanu

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine