Cum ne alegem geaca și pantalonii de snowboard

Soare de primăvară, zăpadă, vreme frumoasă; putem încă să ne luăm placa şi să ne bucurăm de snowboard! Cum alegem însă un echipament adecvat?! Sunt 5 caracteristici de care trebuie să ţinem cont în alegerea gecii de snowboard: comoditatea, respirabilitatea, impermeabilitatea, confortul termic şi accesoriile.

Geaca de snowboard

  1. Comoditatea în mişcări – tragem fermoarul şi vedem dacă simţim geaca plăcut, dacă nu ne deranjează în mişcări;
  2. Respirabilitatea – o geacă trebuie să elimine transpiraţia şi excesul de căldură în exterior;
  3. Impermeabilitatea – suntem pe pârtie, suntem pe zăpadă. Mai ales primăvara e foarte multă umiditate în jurul nostru. Vă recomandăm geci cu minim 5000 mm coloană de apă;
  4. Confortul termic – cu cât ne simţim mai bine, cu atât vom sta mai mult pe pârtie. Căptuşeala gecii trebuie să reţină căldura, în aşa fel încât să ne simţim bine.
  5. Accesoriile – e important să fie o fustă de zăpadă, care să nu permită zăpezii să ne ajungă la piele. Gluga trebuie să ne protejeze faţa, dar e important să o putem strânge dacă dorim. Gluga trebuie să fie suficient de mare încât să intre peste cască. Nu uitaţi: casca la snowboard este obligatorie. Buzunarele trebuie să fie potrivite pentru tot felul de obiecte, inclusiv electronice, pe care dorim să le ţinem izolate de mediul exterior; ele trebuie să aibă fermoare, care să fie protejate prin cusături lipite. Geaca trebuie să aibă aerisiri pe care să le putem desface la nevoie.

Pantalonii de snowboard

Pantalonii de snowboard trebuie să fie comozi şi confortabili, să permită orice mişcare pe care vrem să o facem. Inclusiv când încercăm trick-uri de campioni ”a la Patric Iluţ”, să iasă din prima. Iată de ce criterii trebuie să ținem cont atunci când vrem să cumpărăm o pereche de pantaloni pentru turele pe placă.

  1. Impermeabilitatea este un criteriu important în alegerea pantalonilor de snowboard. Ei trebuie să oprească accesul umidităţii din exterior, pentru că o piele umedă la frig înseamnă probleme de sănătate.
  2. Respirabilitatea este o altă caracteristică importantă. Vom dori ca excesul de căldură şi de transpiraţie să iasă în exterior. Avem în acest sens fermoare care deschid nişte nişe: prin ele aerul încălzit poate să iasă în exterior şi ventilaţia picioarelor e mai bună.
  3. Protecție la frig – pantalonii de snowboard trebuie să ne ţină de cald, în aşa fel încât să rezistăm o zi întreagă pe pârtie.

În privinţa accesoriilor, putem vorbi de firme şi de stiluri, dar sunt câteva care sunt necesare la orice pereche de pantaloni de snowboard. Vorbim, de exemplu, de fusta care nu permite accesul zăpezii în interiorul pantalonului. De asemenea, ne-am dori să nu lipsească buzunarele, cu fermoare cu cusături lipite, izolate cu folie de plastic, care să protejeze împotriva accesului umidităţii în interior. Noi recomandăm pantalonii cu bretele şi cu un spate mai ridicat, pentru că la snowboard ne aplecăm foarte des să ne desfacem legăturile şi e nevoie de protecţie pentru zona lombară.

Găsești varianta video a materialului, alături de alte zeci de video-uri despre echipament și experiențe outdoor pe contul de You Tube Ski&Outdoor Magazine.

*powered by Hervis

Scris de: Vasile Cipcigan

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine