Vărșag – noua pârtie cu telescaun din Munții Gurghiului

Pârtia Vărșag se află în Munții Gurghiului, la 35 de kilometri de Odorheiu Secuiesc; din localitatea Vărșag, unde se află cele mai apropiate pensiuni, mai sunt de urcat cam 15 minute cu mașina spre pârtia cu același nume.

Pârtia de circa 900 de metri lungime și dificultate medie este amplasată în peisajul tipic acestor munți – un mix de conifere, fagi și stejari masivi, care conferă un farmec aparte zonei. Urcarea se face cu un telescaun de două locuri; partea superioară a pârtiei este mai domoală, având două variante, apoi panta se accentuează, a doua jumătate a pârtiei fiind potrivită inclusiv pentru competiții de slalom – cluburile sportive din zonă o folosesc de altfel pentru antrenamente.

Deoarece baza pârtiei se află la circa 1000 de metri altitudine, zăpada naturală este completată de cele cinci tunuri pentru zăpadă artificială. Ca planuri de extindere, se are în vedere suplimentarea tunurilor de zăpadă și crearea unei zone pentru inițiere în schi.

După schi, te poți reface la restaurantul cu specialități secuiești sau la gheretele cu vin fiert și kurtos; tot aici se află și un centru de închirieri și o pârtie pentru sănii. Există și opțiunea de drumeție prin pădure până la cascada Vărșag, de 7 metri înălțime, care în perioadele geroase devine și mai spectaculoasă datorită perdelelor de gheață.

În afara sezonului rece, la Vărșag funcționează un bike park și un centru de închiriat biciclete electrice, precum și un traseu de coborâre cu mountain cart-ul.

Scris de: Iancu Verdeș

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine