Tabăra de schi pentru persoane cu dizabilități revine la Cheile Grădiștei

A șasea tabără de schi adaptat pentru persoane cu dizabilități din acest sezon este programată în perioada 12-16 februarie la Cheile Grădiștei, în județul Brașov.

Antrenorii Asociației Caiac SMile revin, astfel, la Cheile Grădiștei, după ce între 23 și 26 ianuarie, au schiat tot pe aceeași pârtie, cu peste 100 de persoane cu diferite tipuri de dizabilități. Echipa asociației sătmărene va fi prezentă în perioada 12-16 februarie, în fiecare zi, pe pârtie, între orele 12.00 și 15.00.

Persoanele cu diferite tipuri de dizabilități, indiferent de natura lor, care doresc să participe la activitățile de la Cheile Grădiștei, fie că au mai schiat sau vor fi la prima experiență de acest fel, sunt invitate să se înscrie prin completarea unui formular de pe site: https://forms.gle/WiSrTwZ5vccBwhdUA.

Tabăra din perioada 19 – 23 februarie, care trebuia să aibă loc pe pârtia Șureanu, în județul Alba, se anulează, iar programul taberelor din luna martie va fi anunțat la începutul lunii viitoare în funcție de condițiile meteorologice și de starea pârtiilor.

Pe cele patru pârtii pe care au ajuns până acum în acest sezon (Buscat, Cheile Grădiștei, Vatra Dornei, Poiana Brașov) tinerii cu dizabilități au putut să se bucure de zăpadă alături de frații și părinții lor, pentru prima dată. Iar, în Cluj, tinerii cu deficiențe de vedere au schiat ghidați de antrenorii asociației din Satu Mare de-a lungul unui traseu creat special pentru ei.

Ceea ce mi-am dorit extrem de mult pentru acest sezon a fost să aduc familiile împreună. Sunt multe situațiile în care în familie este și un membru cu dizabilități și niciodată acea familie nu a reușit să schieze. Și am reușit. În prima tabără de la Cheile Grădiștei l-am plimbat pe Matei în monoschi în timp ce sora lui, Amelia, a fost mereu alături de noi. Și au mai fost și Denis și Cosmin, și Ares și Ciprian, tot exemple minunate. La Poiana Brașov, Ionuț Filișan a schiat împreună cu fetița lui, Luna. La Vatra Dornei l-am revăzut pe călugărul de la Mănăstirea Putna, care a schiat pentru prima dată alături de noi în ediția trecută a taberelor. La Păltiniș am schiat alături de micuța Sofia de doar trei anișori, paralizată din naștere, una dintre minunile de care are grijă un înger pe Pământ, Sarah. Sunt multe povești frumoase pe aceste pârtii. Și sigur vom mai scrie și altele”, a declarat Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac SMile.

În prima tabără de la Cheile Grădiștei, Alex Dima, Ana Maria Brânză, Mirela Retegan și ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului Ștefan Radu Oprea au schiat alături de persoanele cu dizabilități.

Până acum, peste 600 de persoane cu dizabilități locomotorii, sindrom Down și tulburare de spectru autist au schiat alături de antrenorii și voluntarii Asociației Caiac SMile, în cele cinci tabere de schi adaptat.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine