Adrenalină nocturnă în munți – Oslea Night Ridge 2019

sursa: Facebook / Oslea Night Ridge

Dublă provocare pentru iubitorii de activități outdoor: alergare pe munte, pe timp de noapte. O nouă ediție a Oslea Night Ridge are loc în 10 august 2019 într-o zonă cu peisaje superbe: Retezatul Mic – Masivele Oslea – Piatra Iorgovanului.

Competiția, organizată de Clubul Alpin Valea Jiului, include două trasee și probe distincte care au startul în același loc:
1. Vertical Race – Piatra Iorgovanului – 10 august – ora 09:00;
2. Oslea Night Ridge – 10 august – ora 21:00.


sursa: Facebook / Oslea Night Ridge

Atât verticalul, cât și cursa de noapte vă vor purta prin locuri unde natura brută este încă stăpână, vă vor trece prin diferite stări, de la soarele cald al dimineții, la umbrele și luminile nopții întinse pe crestele abrupte ale muntelui Oslea. Formatul competitiei este unul inedit si îndrăzneț, cele doua curse desfășurate în aceeași zi vor pune la grea încercare atât concurenții, cât și organizatorii – organizatorii Oslea Night Ridge.

Mulți dintre cei care au avut deja parte de experiența inedită a unei competiții de alergare monată nocture, revin în cursă în fiecare an. Să alergi noaptea la lumina frontalei e o adevărată provocare care e răsplătită cu o atmosferă pe cinste la linia de sosire, spune Leonard Mitrică, clasat pe locul 2 la Oslea Night Ridge 2017 și 2018.

Ingrid Mutter
sursa: Facebook / Oslea Night Ridge

Ingrid Mutter vrea și ea să revină la cursa din 2019, după a făcut cel mai bun timp la Oslea Night Ridge în 2017 și la Vertical Race în 2018, la categoria feminin: Oslea Night Ridge m-a surprins de la prima participare, în 2017. Am participat întâmplător, nu aveam în plan cursa, însă mi s-a părut interesant să alerg 2 curse în aceeași zi (un vertical și un night race), mai ales că erau pe distanțe scurte. Deși faptul că una dintre curse se desfășoara noaptea, pe întuneric, ar putea speria anumiți participanți, eu m-am simțit 100% în siguranță, traseul fiind foarte bine marcat și cu mulți voluntari și lumini pe traseu.

Înscrierea la competiție costă 100 de lei pentru cei care se înscriu din timp și 120 de lei la fața locului.

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine