Cu tiroliana, din Spania în Portugalia

destinatii in stainatate, activitati outdoor
sursa: www.limitezero.com

Drumul din Spania în Portugalia poate să dureze mai puțin de un minut pentru cei care sunt în căutare de aventură. O tiroliană leagă satele Sanlúcar de Guadiana și Alcoutim din cele două țări. Cablul are o lungime de 720 de metri, iar turiștii parcug distanța cu viteze de 70-80 de kilometri pe oră.

Aceasta este singura tirolină transfrontalieră din lume și trece pe deasupra râului Guadina. Vizitatorii cu spirit de aventură pot experimenta o călătorie în spațiu, dar și în timp, pentru că diferența de fus orar dintre cele două țări este de o oră. Ideea a avut-o un englez pasionat de activități outdoor care a înființat Limite Zero.

sursa: www.limitezero.com

Doritorii sunt transportați complet echipați, în grupuri de câte opt, până la plaforma de plecare. Odată ajunși în Portugalia, ei pot vizita localitatea Alcoutim, fără restricție de timp. La final, turiștii sunt transportați înapoi cu feribotul, al cărui cost este inclus în prețul total al experienței de 15 euro de persoană.

Sanlúcar de Guadiana din Spania se află la 130 de kilometri de Sevilia, iar Alcoutim din Portugalia la 35 de kilometri de coasta Algarve și la 70 de kilometri distanță de aeroportul din Faro.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *