Islanda: Drumeție spre Cascada Neagră

sursa: www.campingiceland.com

Situat în sudul Islandei, Parcul Naționak Skaftafell găzduiește una dintre cele mai frumoase cascade din lume. Svartifoss sau Cascada Neagră, cum i se mai spune, este înconjurată de coloane negre de bazalt. Peisajul este unul impresionant și face să merite drumeția.

sursa: guidetoiceland.is

Pentru a ajunge la cascadă trebuie parcurs un traseu destul de abrupt de 1,5 kilometri. Punctul de plecare este de la centrul touristic, deschis tot timpul anului. Urcarea în sine durează aproximativ 45 de minute pentru o persoană obșnuită cu drumețiile de munte.

Cascada oferă o priveliște care îți taie răsuflarea încă din depărtare. Apa cade de la 20 de metri înălțime peste roci formate de lavă. Coloanele hexagonale ascuțite au inspirat zeci de artiști, dar și arhitecții islandezi care au ridicat biserica Hallgrímskirkja din Reykjavík și Teatru Național.

sursa: www.iamreykjavik.com

Formațiuni asemănătoare din bazalt pot fi văzute la Giant’s Causeway din Irlanda de Nord, Devil’s Tower din Wyoming, SUA, și pe insula Staffa din Scoția.

La întoarcere, se poate merge pe același traseu, sau prin vest, peste podul din Svartifoss. Pe acest drum se pot admira alte trei cascade: Magnusarfoss, Hundafoss și Pjofafoss.

Scris de: Bianca Șomlea

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine