Grecia: Samothraki Adventure

destinatii in strainatate, activitati outdoor

Grecia, o destinație de vacanță atât de căutată de români, poate să însemne mult mai mult decât ape turcoaz și plajă. Pentru cei aventuroși, există nenumărate variante pentru a transforma un banal concediu în experiențe de neuitat. Una dintre propuneri vine de la echipa Outdoor4U care merge pentru al șaselea an consecutiv în frumoasa insulă Samothraki, din regiunea Evros.

Întinsă pe doar 17 kilometri și cu o populație de nici 3.000 de locuitori, este locul perfect pentru relaxare combinată cu adrenalină. Relieful este divers și oferă o sumedenie de oportunități pentru mișcare. Într-o singură săptămână, cei care ajung în Samothraki pot să se inițieze în canyoning, snorkeling și scuba diving.


Odată ajunși pe insulă, vom debarca de pe feribot și ne vom urca în mașini sau în autocar. După aproximativ 15 minute petrecute pe un drum cu priveliști splendide, care șerpuieste de-a lungul mării, vom ajunge în Therma, localitatea în care se află resortul în care ne vom caza. Mariva Bungalows and Yoga Retreat Center este un resort construit în dulcele stil grecesc, pe un teren terasat, cu case bungalow-uri de piatră dispuse în trepte, cu alei înguste printre ele și cu scări pietruite, toate într-o abundență de verdeață cu smochini, migdali, arbori uriași risipiți peste tot – organizatori, Outdoor4U.

Unul dintre canioanele explorate este Fonias sau Ucigașul, în traducere. Este cel mai renumit canion de pe insulă cu căderi de apă impresionate. Altă activitate propusă este tura cu bicicletele până la plaja Kipos, care se mai numește și plaja cu nisip negru. Este cea mai întinsă plajă de pe insulă și locul preferat de diveri, dar și de cei pasionați de înălțat zmeie.

Vacanța de aventură în Samothraki este și accesibilă. În funcție de buget, se poate opta între mai multe pachete oferite de Outdoor4U.

Pachet Travel: 370 euro
Include:
– cazare;
– masă în regim demipensiune;
– SUP / canoe;
– drumeție / ture cu bicicleta.


Pachet Travel + Yoga: 420 euro
Include:
– cazare;
– masă în regim demipensiune;
– clase de yoga;
– SUP / canoe;
– drumeție / ture cu bicicleta.


Pachet Discover: 510 euro
Include:
– cazare;
– masă în regim demipensiune;
– 3 zile scuba diving + canyoning;
– SUP / canoe / drumeție / ture cu bicicleta.


Pachet Discover + Yoga: 560 euro
Include:
– cazare;
– masă în regim demipensiune;
– clase de yoga;
– 2 zile scuba diving + 1 zi canyoning;
– SUP / canoe / drumeție / ture cu bicicleta.

Anul acesta, Samothraki Adventure se desfășoară în trei episoade: 22-29 august, 29 august-5 septembrie, 5-12 septembrie. Detalii, aici.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *