Plasticul, interzis pe Everest

sursa: Facebook / Everest Today

Cei care vor să ajungă pe Everest nu vor mai putea să folosească plasticul. Autoritățile din Nepal au emis o hotărâre de interzicere a materialor de unică folosință din acest material, potrivit Kathmandu Post. Interdicția ar urma să se aplice din ianuarie 2020.

sursa: Facebook / Everest Today

Măsura vine după o campanie de ecologizare a Everestului încheiată de curând și care a durat 45 de zile. Echipele de alpiniști au strâns, în total, peste 10.000 de kilograme de gunoi și deșeuri din plastic aruncate pe traseele de pe cel mai înalt munte din lume.

Autoritățile și-au dat seama că este nevoie de măsuri mai drastice pentru a preveni poluarea, astfel că au decis să interzică folosirea sacilor și ambalajelor din plastic, precum și a oricăror alte materiale asemănătoare cu o grosime mai mică de 0.03 mm. Vor fi interzise și sticlele de suc, excepție vor face cele de apă.

Interdicția se va aplica nu doar vizitatorilor, ci și localnicilor. În schimb, administrația locală intenționează să distribuie gratuit saci făcuți din materiale alternative ecologice.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *