Cea mai lungă tiroliană din România, din nou accesibilă

Tiroliana 7 Scări, cea mai lungă instalație de acest tip de la noi din țară, este din nou accesibilă amatorilor de senzații tari. Tiroliana, închisă anul trecut, a fost redeschisă după ce a obținut autorizație de funcționare de la instituțiile abilitate.

sursa: Facebook / Canionul Sapte Scari

Tiroliana are 23 de trasee și o lungime de 4 kilomeri. Instalația pornește de la canion și trece deasupra drumului forestier și a pârâului Șapte Scări, oferind celor care au curajul să se dea pe tiroliană o senzație unică și o altă perspectivă asupra priveliștilor.

Canionul în sine este un loc pe care orice iubitor de munte ar trebui să îl viziteze măcar o dată în viață. Este un defileu săpat în calcare jurasice aflat în partea nord-vestică a munților Piatra Mare, iar accesul se face din localitatea Săcele, județul Brașov. Canionul are o lungime de 160 de metri și este format din 10 trepte cu înălțimi între 2,5 și 15 metri, transformate în cascade.

Traseul poate fi parcurs ușor, fără echipament, cu ajutprul unor scări și pasarele metalice. Zona este superbă atât vara, cât și iarna, când apa înghețată oferă un adevărat spectacol de culori.

Canionul și tiroliana sunt deschise zilnic publicului, între orele 10.00-18.00. Vizitarea canionului costă 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii. Pentru tiroliană, taxa este de 100 de lei pentru traseul de 4 km și 60 de lei pentru 2 km. Copiii trebuie să aibă cel puțin 45 de kilograme, iar pentru ei, o tură de 30 de minute pe tiroliană costă 20 de lei.