O nouă destinație pentru turismul de aventură! Top 3 atracții din emiratul RAS AL KHAIMAH

Ras Al Khaimah | OUTDOOR Magazine

Ești pasionat de sporturile outdoor și de aventură și vrei să încerci ceva deosebit, într-o locație inedită?! Îți propunem o destinație de vacanță ce abundă în turism de aventură și de experiențe în aer liber: emiratul Ras Al Khaimah. Dacă nu ați auzit până acum de el și aveți curiozitatea de a deschide o hartă, uitați-vă la nord de Dubai, înspre granița cu Oman.

Iar dacă vi se pare greu de pronunțat (pentru că așa este), să știți ca Ras Al Khaimah înseamnă Vărful Cortului, nume dat de poziționarea sa în nordul Peninsulei Arabice. Este singurul emirat cu munți înalți, cu 64 de kilometri de plaje libere și curate, mangrove în mijlocul orașului și un deșert de culoarea teracotei.

Și ca să vă facem poftă și mai tare, vă prezentă top 3 atracții pentru turiștii activi.

Cea mai lungă tiroliană din lume

În Ras Al Khaimah se află cea mai lungă tiroliană din lume. “Zborul” Jebel Jais este una dintre atracțiile de top ale destinației, datorită numărului mare de persoane din întreaga lume care caută senzații tari și adrenalină.
Cu o lungime incredibilă de 2,83 km – echivalentul a peste 28 de terenuri de fotbal – tiroliana se întinde peste văile muntelui Jebel Jais, la o înălțime de peste 1.680 de metri deasupra nivelului mării și este cu adevărat o experiență de pus pe lista de lucruri de încercat măcar o dată în viață. Nu de alta, dar vei “zbura” cu până la 150 km/oră, timp de 2-3 minute.

Prima Tabără Bear Gryls din regiune

Tabăra de exploratori “Bear Grylls” din Ras Al Khaimah este condusă de echipa Bear, formată din instructori și experți în supraviețuire. Programele pe care le pot accesa turiștii au fost proiectate chiar de Bear Grylls și dezvoltate de echipa locală pe baza experiențelor de supraviețuire ale lui Bear, metodelor și tehnicilor sale dinamice. Durata cursurilor variază de la 4 ore, la două zile și sunt structurate pe nivele diferite de intensitate.

Aventuri în deșert

Cel mai bun mod de a experimenta deșertul de teracotă și de a explora peisajul uluitor al emiratului este printr-un safari în deșert. De la călărie și plimbări cu cămila în lumina apusului și până la mașinile puternice cu care poți face drifturi pe dunele înalte, deșertul din Ras Al Khaimah oferă o paleta largă de activități pentru toată lumea. Iar pentru cei care caută experiența autentică a oazei arabe, o noapte petrecută sub cerul înstelat, într-o tabără tradițională a beduinilor, este de neratat.

Bonus! Highlander Experience

În luna noiembrie va avea loc în Ras Al Khaimah: o cursă pe distanțe lungi din Golf, eveniment organizat de Asociația Highlader. Locul de desfășurare va fi Jebel Jais, cel mai înalt masiv muntos din Emiratele Arabe Unite. Traseul va avea 55 de kilometri și se va parcurge în trei zile.

Pe durata desfășurarii evenimentului – care nu este un concurs, ci mai degrabă o drumeție în care trebuie să te descurci pe cont propriu, participanții vor avea parte de experiențe unice, inclusiv explorarea de noi trasee în munții Jebel Jais, să înnopteze sub cerul liber în campingul aflat la cea mai înaltă altitudine din EAU și să participarea la discuții în jurul focului de tabără, pentru a afla mai multe despre natura și cultura bogată a emiratului Ras Al Khaimah.

Cum se ajunge în Ras Al Khaimah

• Există zboruri zilnice din România, cu o durată de aproximativ 5 ore, ce aterizează pe Aeroportul din Dubai. 

• De la Aeroportul Internațional Dubai, transferul cu mașina până în Ras Al Khaimah se face în doar 45 de minute.

Temperatura în Ras Al Khaimah

• Deși perioada optimă pentru a vizita Ras Al Khaimah este octombrie – aprilie, vizitatorii se pot bucura de soare pe tot parcursul anului. Se pot relaxa în hoteluri de clasă mondială sau pe plaje curate și pot avea parte de experiențe inedite la Centrul de Aventură Jebel Jais, amplasat pe cel mai înalt vârf montan din Emirate (1.934 metri). Aici, temperaturile sunt cu până 10 grade mai scăzute decât la nivelul mării.

Află mai multe despre ce are de oferit Ras Al Khaimah, AICI.

Scris de: Bianca Șomlea