Alergare montană: Trascău Trail Run 2019

sursa: Facebook / Trascau Trail Run

Competiție de alergare montană pe unul dintre cele mai frumoase trasee din țară. Trascău Trail Run are loc în 28 septembrie, iar alergătorii vor participa la una din cele trei probe: semimaraton, cros de 8.5 km sau Family, o cursă de 2,5 km dedicată copiilor și părinților.

Startul se va da în satul Rimetea, din județul Alba, unde va fi amenajată și linia de finish. Cea mai grea probă, cea de semimaraton, presupune parcurgerea unui traseu cu 1.500 de metri diferență de nivel.

sursa: Facebook / Trascau Trail Run

Traseul este unul rapid, însă foarte tehnic. Dificultatea lui este dată și de nivelul de pregătire a fiecărui participant. Pe pielea mea am testat acest traseu și pot să spun că pentru mine este unul dificil. Cursa începe cu o urcare directă până pe Piatra Secuiului care însumează aproximativ 600 m diferență de nivel. Se traversează coasta, apoi o coborâre abruptă îi poartă pe alergători spre satul Colțești unde aceștia vor aborda abruptul cetății. Coborârea de la acesta este punctul de respiro și meditație la ultima urcare ce a dat mari dureri de picioare și puls mărit multor alergători, creasta de cocoș. Odată trecută și această provocare, senzația de bine și recunoștință este dată de frumusețea traseului care îi poartă pe aceștia prin pădurile umbroase ale versantului Ardascheia – Sorin Barboș, organizator.

Organizatorii își doresc ca, prin acest eveniment, să promoveze zona Munților Trascău, satele Rimetea și Colțești, dar și turismul sportiv.

Această competiție este viziunea, provocarea și dorința a patru oameni: Ioana Negruț, Eszter Bugan, Alin Oprișa și a mea de a crea un concurs unic prin atmosfera creată pentru participanți, pentru comunitate, dar și pentru promovarea turismului sportiv și a protecției mediului. Dacă anul trecut am utilizat plastic într-o proporție de 35%, în acest an vom avea maxim 2%, reprezentând 20 de sticle de plastic de câte 10 litri fiecare, necesare în punctele de hidratare – Sorin Barboș, organizator.

sursa: Facebook / Trascau Trail Run

La competiția de alergare montană s-au înscris peste 400 de participanți atât din țară, cât și din străinătate (Germania, Belgia, Spania și Ungaria). Printre ei se numără Ingrid Mutter, campioana României la proba de semimaraton montan, Gyorgy Szabolcs Istvan, câștigătorul primei ediții a Trascău Trail Run și fost campion al României la aceași probă și marele alergător Ionuț Zinca.

Evenimentul a ajuns la cea de-a doua ediție și este organizat de Asociația Green & Wild care a pus bazele și unuia dintre cele mai importante evenimente de cățărare din țară: Rimetea International Climbing Open (RICO).

Program Trascău Trail Run 2019:

Vineri, 27 septembrie

 • 18.00 – 21.00: Ridicare kit-uri de concurs
 • 20.00 – 20.20: Ședință tehnică la 20:00
 • 20.00 – 21.00: Pasta Party & Foc de tabără

Sâmbătă, 28 septembrie

 • 06.00 – 08.00: Ridicare kit-uri de concurs
 • 08.30: Ședință tehnică
 • 09.00: START SEMIMARATON (6 ore limită)
 • 09.30: START CROS (3 ore limită)
 • 09.30 – 13.00: Jocuri pentru copii
 • 14.00: START FAMILY (1 oră si 30 min. limită)
 • 15.00 – 17.00: Gulyas Party
 • 16.00 – 17.00 : Premiere și Tombolă cu premii

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *