Campionul național Mihai Anițan, calificat la Enduro World Series

Mihai Anitan | Outdoor Magazine

Campionul național la downhill, Mihai Anițan (22 de ani), s-a calificat la Enduro World Series 2022, cea mai importantă competiție de profil din lume, după rezultate deosebite la Campionatul Național de Enduro al Slovaciei. Concursul organizat în 7-8 august a reprezentat o etapă de calificare, iar tânărul din Cluj s-a clasat pe locul 8 la general și pe locul 7 la categoria de vârstă 22-30 de ani.

Mihai Anițan a concurat cu aproximativ 60 de rideri din toată lumea pe un traseu foarte tehnic din Munții Tatra. Cel mai rapid timp de coborâre în turele speciale a fost 25 de minute. Mihai Anițan a terminat cursa în 28 de minute și 5 secunde.

Arhivă: Mihai Anițan

A fost un mediu complet nou pentru mine și m-a scos din zona de confort. A fost dificil la început să mă obișnuiesc cu formatul de concurs și dificultatea traseelor, dar sunt fericit că m-am ridicat la nivelul așteptărilor mele și am reușit să obțin un loc bun care mă califică la Enduro World Series 2022. Este un pas mare spre visul meu de a participa la cea mai important competiție de enduro din lume, a spus Mihai Anițan.

La concursul din Slovacia Mihai Anițan a câștigat 90 de puncte, suficiente pentru calificarea la Enduro World Series 2022. Este prima mare competiție la care acesta participă în afara țării. În 27-28 august, sportivul va participa la o altă etapă de calificare, în Polonia.

Mihai Anițan este campion național la downhill și a fost campion național la enduro din 2017, până în 2019.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *