Vadu Crișului. Aventură cu echipa Outdoor Magazine

Știți cu toții că nouă ne place aventura și o recomandăm tuturor. Dar ca să o putem recomanda, mai întâi trebuie să-i simțim și noi gustul… Așa că, am acceptat cu plăcere invitația Centrului pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor, de a petrece un weekend în munții Pădurea Craiului, unde am fost asigurați că nu o să ne plictisim. Și credeți-ne pe cuvânt, a fost un weekend de poveste.

De cum am ajuns, am testat unul dintre cele 4 trasee de via ferrata amenajate în zona Vadu Crișului-Suncuius și l-am ales bineînțeles pe cel mai tare: Casă Zmăului din defileul Vadu Crișului. Apoi, a doua zi, împreună cu Andi Huțanu, ne-am bucurat de o tură de rafting pe Crișul Repede și am avut ocazia să dăm la vâsle, mă rog, padele.

Iar dacă tot am ajuns în zonă, am vizitat și una dintre cele mai frumoase peșteri din Munții Apuseni, cea de la Meziad. Iar duminică, în ultima zi, cireașa de pe tort a fost Târgul de produse tradiționale și artizanat, Straița Plină de la Roșia de Bihor, unde i-am cunoscut și pe oamenii locului.

Asta a fost aventura noastră în câteva rânduri. Dar în Pădurea Craiului poți sta o săptămâna și tot nu ai putea bifa toate atracțiile, pornind de la speo-turism, trasee de mountain bike, drumeție, escaladă sau plajă și baie pe malul Crișului.

O să vă povestim pe larg cum a fost, în primul număr Outdoor Magazine din 2020 care va apărea în 1 mai! Până atunci v-am selectat câteva fotografii că să vă facem poftă.

Scris de: Dan Izvoreanu

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine