Tură MTB-manifest. Riderii vor să salveze potecile de lângă Brașov

photo: Ionuț Sava

Tură de biciclete-manifest în pădurea de lângă Brașov. Riderii și-au dat întâlnire vineri, 25 octombrie, și vor să petreacă un weekend întreg pe potecile bine cunoscute de pasionații de mountain bike. Acestea ar putea să dispară în curând, întrucât autoritățile vor să construiască în zonă un drum forestier. Prin acțiunea comună, inițiatorii vor să demonstreze cât de importante sunt aceste trasee pentru comunitatea de cicliști din România.

photo: Ionuț Sava

Organizatorii evenimentului One last ride in Brasov sunt cei de la Dirt Bike care vor și atât gazde, cât și ghizi.

Luați la voi și niște tricouri roșii pentru a arăta că ne susțineți cauza. Roșu, pentru că reprezintă dragostea pentru dat și sângele care ne clocotește când auzim că autoritățile vor să ne strice pădurea. Nu e nevoie să facem nimic special. Niște tricouri roșii sunt de ajuns. Luați camere, aparate foto, ce vreți voi, ca să avem amintiri frumoase de aici – Dirt Bike.

photo: Ionuț Sava

Acțiunea începe oficial vineri, la ora 17.00, în Piata Unirii din Brașov, locul stabilit pentru întâlnirea riderilor, și continuă sâmbătă când, tot din Piața Unirii, la ora 11.30, se va porni pe traseu. Se va urca până la Pietrele lui Solomon, iar mai apoi până la Forestier și Băncuță. Traseul va continua spre Ștechil cu coborâre la Ograda – Poteca lui Strătilă – La Bombe – Șaua Tâmpei. Întoarcerea se va face pe la Ștechil – Bazine – Crucea Dreptății. Duminică, la aceași oră, organizatorii propun un program flexibil.

Proiectul de construire a unui drum forestier Gorița a fost înaintat autorităților din Brașov de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt (RPLPK) Brașov. Drumul ar urma să aibă o lungime de 11 kilometri și ar străbate pădurea dintre Tâmpa și Masivul Postăvarul unde se găsesc unele dintre cele mai frumoase trasee turistice și de mountain bike din țară.

Pe lângă distrugerea potecilor, pentru construirea șoselei ar urma să fie tăiați 7.500 de metri cubi de lemn. Aproape 13.000 de oameni au semnat o petiție inițiată online pentru stoparea proiectului.

Scris de: Bianca Șomlea

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine