Surpriză la Sölden! Alice Robinson a câștigat prima cursă a Cupei Modiale FIS

sursa: Facebook / Skiweltcup Sölden

Alice Robinson, în vârstă de 17 ani, a făcut senzație la cursa de deschidere a Cupei Mondiale FIS de sâmbătă, la Sölden. Schioarea din Noua Zeelandă a depășit-o cu 0,06 secunde pe câștigătoarea Cupei Mondiale la general sezonul trecut, Mikaela Shiffrin (SUA).

Alice Robinson
sursa: Facebook / Skiweltcup Sölden

Robinson a devenit o provocare pentru Shiffrin încă din prima manșă. A fost singura schioare care a reușit să rămână la o distanță mică de campioană, încheind manșa cu doar 0,14 secunde în spatele lui Shiffrin. 

La final, veterana Tessa Worley (Franța), a completat podiumul de la Sölden ocupând locul al treilea, cu 0,36 secunde după Alice Robinson.

Tot ce se întâmplă este un vis pentru mine și sunt în stare de șoc. Ca să fiu sinceră, am câștigat cu o marjă atât de mică față de Mikaela, încă mă simt foarte norocoasă să mă aflu în această poziție – a fost declarația dată de Alice Robinson la finalul cursei din Sölden, potrivit fis-ski.com. 

Robinson a fermecat lumea alpină anul trecut când, la finala sezonului, la Soldeu, s-a clasat  pe locul doi, în spatele lui Shiffrin. Asta, după ce a câștigat titlul de campioană mondială la juniori.

Organizatorii spun că a fost un început de senzație pentru noul sezon al Cupei Mondiale FIS, la feminin. Singurul eveniment nefericit a apărut în a doua rundă, când Bernadette Shild (Austria) a trebuit să fie luată cu elicopterul de pe traseu în urma unui accident. 

sursa: Facebook / Skiweltcup Sölden

Duminică, la Sölden, vor debuta cursele pentru bărbați. Prima rundă de slalom uriaș a Cupei Mondiale FIS va începe la ora locală 10.00 (11,00 ora Romăniei).

Scris de: Bianca Șomlea