Victorie dublă pentru Franța la Cupa Mondială FIS. Locul 1, câștigat de Alexis Pinturault

sursa: Facebook / Alexis Pinturault

Alexis Pinturault a dominat cursa de deschidere la masculin a Cupei Mondiale FIS din Sölden, Austria. Schiorul francez și-a învins coechipierul Mathieu Faivre cu 0,54 secunde și a obținut astfel cea de-a 24-a victorie în Cupa Mondială. 

sursa: Facebook / FIS Alpine World Cup Tour

Mathieu Faivre a făcut și el o impresie bună. El a obținut cel mai bun scor al său și a șaptea clasare pe podium din carieră.

Atenția a fost concentrată însă de la început asupra lui Pinturault. După ce a terminat pe locul doi în clasamentul general de anul trecut, el este principalul favorit pentru a prelua locul rămas liber după retragerea din Cupa Mondială a legendarului Marcel Hirscher.

A fost chiar fantastic. Am avut două manșe solide. A doua a fost foarte grea, nu am putut vedea nimic pe pârtie, a declarat la finalul cursei Alexis Pinturault, potrivit fis-ski.com.

Cea de-a doua rundă s-a dovedit a fi dificilă pentru toți concurenții. Elvețianul Marco Odermatt, care a terminat prima rundă pe locul al treilea, a căzut la final pe locul 13, după o greșeală costisitoare. Cel care i-a luat locul pe a treia treaptă a podiumului final a fost slovacul Zan Kranjec, care a încheiat cursa cu 0,63 secunde în spatele lui Alexis Pinturault.

După doi ani consecutivi în care cursele pe ghețarul Rettenbach au fost anulate din cauza condițiilor meteo, anul acesta sportivii s-au bucurat de cer însorit și o pârtie bine pregătită. Soarele prea puternic a creat însă dificultăți de vizibilitate concurenților, în cea de-a doua rundă.

Următoarea etapă a Cupei Mondiale va avea loc în 23-24 noiembrie, la Levi, în Finlanda.

Scris de: Bianca Șomlea