Noi reguli stricte pentru escaladarea Everestului. Istoricul medical, obligatoriu

sursa: www.telegraph.co.uk

Noi reguli pentru cei care vor să escaladeze Everestul. De acum încolo, este obligatoriu ca alpiniștii să prezinte autorităților din zonă întregul istoric medical. De asemenea, ei trebuie să dețină o adeverință medicală pentru a putea obține permisul de a urca pe munții din Nepal, inclusiv pe cel mai înalt vârf din lume.

Noua legislație va intra în vigoare din primăvara anului viitor. Ea a fost elaborată după ce 11 oameni au murit pe Everest în 2019, cel mai mare număr de decese înregistrat într-un singur sezon din ultimii patru ani. În total, vor fi cel puțin 12 noi reguli incluse în amendamentul actualei legi care reglementează activitățile montane.

Până acum, doar alpiniștii cu vârsta sub 16 ani, persoanele care sufereau de boli grave sau cele cu dosar penal aveau interdicție de a urca pe pe munții din  Nepal.

sursa: www.absnews.go.com

Asigurare medicală obligatorie pe Everest

Potrivit noilor reglementări, va fi obligatorie și încheierea unei asigurări obligatorii care să permită salvarea și oferirea tratamentului medical la mare altitudine, dar care să acopere parțial și recuperarea victimelor de pe munte, în caz de deces. Asta, în condițiile în care coborârea unei persoane decedate din “Zona Morții” (peste 8.000 de metri altitudine) poate costa în jur de 200.000 de dolari. Momentan, această asigurare este obligatorie doar pentru ghizii montani și pentru cei care muncesc la mare altitudine.

Everestul, supraaglomerat

După ce 11 oameni și-au pierdut viața anul acesta pe Everest, dar și după ce o poză realizată în luna mai a devenit virală pe internet, mulți specialiști au vociferat și au pus în vedere necesitatea limitării numărului de turiști. Poza, în care se vede un șir lung de alpiniști pe crestele Everestului, ilustrează perfect supraaglomarea muntelui.

Potrivit autorităților, în 22 mai 2019, 223 de alpiniști au urcat pe Everest. Acesta a fost un nou record pentru cel mai mare număr de oameni care au ajuns pe cel mai înalt vârf din lume, într-o singură zi.

Scris de: Bianca Șomlea

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine