Transylvania Mountain Festival – Day 1. Întâlnirea cu eroii muntelui

sursa: Facebook / TMF

A doua ediție a festivalului Transylvania Mountain Festival (TMF) a început vineri la Cluj, prilejuind vizitatorilor întâlnirea cu muntele; și nu cu orice munte, ci cu expedițiile alpiniștilor români și francezi pe abrupturile înghețate din Himalaya – Chobutse și Pakistan, cu coborârile cu caiacul pe șuvoaiele glaciare din Patagonia și cu intervențiile salvatorilor montani. 

Eroii de pe ecran, Mihnea Prundeanu și Kyriakos Rossidis, au urcat apoi pe scenă, povestind noi istorisiri și răspunzând întrebărilor publicului. 

Ziua de sâmbătă a început la Centrul Militar Cluj cu expoziții și ateliere de fotografie montană, ateliere de orientare GPS și prim ajutor, activități și ateliere de escaladă pentru copii.

După-masă, Cinema Victoria va găzdui proiecțiile de filme documentare și de aventură, întâlnirile cu personalități internaționale din lumea muntelui, printre care și Nico Favresse, precum și gala premiilor Transylvania Mountain Festival.

sursa: Facebook / TMF

Festivalul se mută în aer liber duminică, oferind o serie de tururi fotografice, de hiking și de mountain bike în apropierea Clujului, precum și cursuri de inițiere în escaladă.

Programul complet al evenimentelor TMF poate fi consultat AICI.

Scris de: Iancu Verdeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *