Începe să înflorească bujorul de munte! Peisaje de vis în munții Rodnei

Rhododendronul sau Bujorul de munte, după cum este mai cunoscut de publicul larg, a început să înflorească în munții Rodnei. Administratorii parcului național au anunțat că după data de 25 iunie, versanții vor fi deja plini de flori, însă îi roagă pe drumeți să nu le rupă.

Vă anunțăm că Rhododendronul (Bujorul de munte) a început timid să înflorească pe versanții însoriți… Estimăm perioada optimă pentru vizitare după 25 iunie când sperăm dacă timpul va fi prielnic să înflorească în totalitate, anunță Administrația Parcului Național Munții Rodnei.

Pentru urcare sunt recomandate traseele de pe Rotunda – Lala Mare – Ineu; Valea Blaznei – Vf. Roșu; Pasul Prislop -Stiol.

Vă rugăm înainte de a vă porni la drum să vă informați asupra stării vremii, să folosiți o ținută adecvată pentru drumeție (datorită ploilor abundente din ultimul timp o parte din trasee vor fi «cu noroi») și să aveți asupra dumneavoastră o haină pentru ploaie. Drumul national 17 D Rotunda – Cârlibaba este greu accesibil. Vă rugăm nu culegeți rododendronul și după cum sperăm că v-ați obișnuit… purtați mireasma lui în gând și imaginea în suflet, au mai scris pe pagina de Facebook reprezentanții Administrației Parcului Național Munții Rodnei.

Citește despre poiana cu narcise de la Tecșești, aici.

Scris de: Bianca Șomlea

Photo: FB / Parcul Național Munții Rodnei