Concursul Țibleș Maraton, extins pe 3 luni

Concursul de alergare montană Țibleș Maraton va fi extins de la o zi la 3 luni, în contextul pandemiei de COVID-19. Organizatorii au luat această decizie pentru a putea respecta normele de distanșare socială. Astfel, competiția va debuta în 20 iunie și se va încheia în 20 septembrie, potrivit Agerpres.

Sportivii vor putea alerga traseul de semimaraton de câte ori vor dori şi când vor dori, urmând să comunice organizatorilor, cei de la Asociaţia OM – Oraşul Mariei, cel mai bun timp realizat, pentru întocmirea clasamentului final.

Iniţial, în luna aprilie, s-a anunţat că ediţia din acest an nu va mai avea loc, dar ulterior s-a decis ca, din cele trei probe (maraton, semimaraton şi cros), să fie păstrată cea de semimaraton şi să fie extinsă perioada de desfăşurare pe toată perioada verii.

Anul acesta, concursul Ţibleş Maraton a căpătat o nouă abordare. De sâmbătă, 20 iunie, traseul de semimaraton este deschis pentru toţi cei care vor să se ia la trântă cu el. Este marcat permanent alb-roşu, are o lungime de 21,5 km, diferenţă de nivel de 1.000 m (…). Îl puteţi alerga de câte ori vreţi, oricând doriţi. Nu este nevoie de înscriere! Aşteptăm, în schimb, să ne comunicaţi timpul de pe ceas”, au anunţat cei de la Asociaţia OM pe pagina lor de socializare, promiţând, în acelaşi timp, ‘premii ingenioase’.

Organizatorii spun că se vor ocupa de amenajarea şi marcarea permanentă a traseului de semimaraton pe perioada celor trei luni.

Concursul, ajuns la cea de-a treia ediție, are ca punct de pornire localitatea Bichigiu din judeţul Bistriţa-Năsăud. Ca în fiecare an, acest eveniment sportiv are şi o componentă caritabilă, proiectul propus pentru acest an fiind construirea unui refugiu montan în Munţii Ţibleşului.

sursa photo: Facebook/Tibles Maraton

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *