Tricourile BlueBear, inspirate din natură

photo: Teo Paraschiveanu

Un nou brand de echipamente outdoor, 100% românesc, s-a lansat pe piață și aduce iubitorilor de munte produse din materiale naturale, sustenabile, cu un grad ridicat de confort. BlueBear este mai mult decât un magazin online cu haine sau echipamente. Cei care l-au creat vor să dea înapoi comunității o experiență de peste 15 ani pe poteci de munte.

În acest articol vă prezentăm tricourile BlueBear, create pentru a aduce senzația de confort celor care aleg să le poarte. Confortul este generat de lâna merinos 100% din care sunt fabricate, cusăturile plate și croiala acestora. După cum arată și denumirea, și ele au fost inspirate de drumeții și experiențe de neuitat trăite pe munți.

CĂLȚUN

Modelul Cățun se diferențiază prin faptul că este croit clasic, cu mâneca aplicată din umăr. Un tricou simplu și ferm la fel ca ascensiunea pe vârful cu același nume din Munții Făgăraș.

LESPEZI

Modelul Lespezi are ca particularitate mâneca tip raglan, fiind eliminate astfel cusăturile din zona umărului. Rezultă un tricou foarte potrivit persoanelor care nu se încadrează în mărimile standard.

Beneficiile acestor tricouri

 • păstrează o temperatură corporală constantă și potrivită ca urmare a capacității lânii merinos de a absorbi transpirația corpului și de a o elimina în exterior. Fiind un produs ”viu”, lâna merinos ”respiră”, având capacitatea de a absorbi transpirația corpului și de a o elimina în exterior. Astfel îți dă senzația de FRESH chiar și pe urcările solicitante unde depui mult efort și transpiri pe măsură.
 • uiți de mirosurile cauzate de transpirația în exces pentru că lâna merinos dezvoltă foarte greu mirosuri neplăcute. Pentru că are capacitatea de a absorbi foarte repede și foarte mult din transpirația corpului (aproximativ 35% din greutatea proprie) și datorită structurii solzoase a fibrei, precum și a lanolinei conținute, lâna merinos previne apariția și împiedică dezvoltarea bacteriilor vinovate de apariția mirosurilor neplăcute. În acest mod, poți purta același tricou mai multe zile la rând fără a muta nasul colegilor de cort sau de refugiu. Un alt beneficiu este faptul că, în turele mai lungi, câștigi spațiu în rucsac pentru că un singur tricou face față cu brio mai multor zile de efort, și totodată rucsacul devine mai ușor. Este suficient să îl lași la aerisit peste noapte și dimineața îl iei ca nou.
 • stai fără stres dacă de uzi pentru că lâna merinos ține de cald și când se udă. Dacă până acum nu te-a prins ploaia în traseu înseamnă că nu ai mers destul. La fel și dacă nu ai alunecat niciodată pe vreun bolovan în timp ce încercai să traversezi un râu de munte. Acum poți sta fără stres, lâna merinos ține de cald și când e udă și se usucă mai repede decât bumbacul. Un alt beneficiu este faptul că atunci când transpiri, acest tricou nu îți dă senzația de rece la spate sub rucsac indiferent dacă ești încă în urcare, dacă te-ai oprit să îți tragi sufletul sau ai ajuns la capătul văii sau pe vârf și te odihnești.
 • deși e din lână, nu te înțeapă, ci e chiar moale și fin putând fi purtat direct pe piele. Materialul din care este confecționat tricoul – lână merinos 100% extrafină – nu are nici o legătură cu lâna de la oile noastre din care făcea mamaie căciuli de ne scărpinam și după ce le dădeam jos. Fibra acestui material este foarte subțire (cam de trei ori mai subțire ca părul uman) și are un conținut ridicat de keratină, substanță conținută și de părul nostru ceea ce îi dă o finețe extraordinară. Așadar poți sta liniștit. Nu te înțeapă nimic pe niciunde. În plus, toate cusăturile sunt plate pentru un confort sporit.
 • nu te ține, nu te strânge pentru că lâna merinos este în mod natural foarte elastică. Un beneficiu de luat în seamă pe traseele mai dificile, prevăzute cu lanțuri, sau cu porțiuni unde trebuie să te cațeri și ai nevoie de mobilitate maximă.
 • protecție UV ridicată. Lâna merinos are în mod natural un factor de protecție UV ridicat, mai mare de 40.
mountaineers on volcanic valley in aconcagua mountains

Caracteristici produs

 • confecționat din lână merinos 100% de grosime 140 GSM
 • greutate produs: 120 grame (mărimea M)
 • cusături plate
 • poate fi spălat la mașina de spălat automată (la programele dedicate pentru lână)
 • produs confecționat din materiale biodegradabile 
 • produs în România

Descoperă echipamentele BlueBear, aici.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *