Noi spaţii de cazare în Pădurea Craiului!

În ciuda dificultăţilor de tot felul, provocate de pandemie, debutul acestui sezon turistic a însemnat şi deschiderea a trei noi unităţi de cazare în Pădurea Craiului. Aceasta confirmă că turismul în această regiune are viitor şi poate deveni o afacere în adevăratul sens al cuvântului.

Glamping şi cameră eco la „Casa gornicului”

Glamping este un mod de a face turism cu înaltă clasă. Înseamnă să stai în corturi spațioase şi foarte chic, să dormi în paturi confortabile, să ai la dispoziţie baia ta, saună, ciubărul cu apă caldă, chiar şi o sobiţă cu lemne, pe scurt, toate facilitățile lumii moderne, fără a se pierde contactul cu mediul înconjurător.

Prima unitate de cazare din judeţul Bihor care oferă turiştilor şansa de „a face gampling” este pensiunea „Casa gornicului”, din localitatea Remeţi, comuna Bulz. Pentru început, pensiunea „Casa gornicului” are două glampinguri model „Canvas”, de fapt două corturi din pânză fabricate din pânză de bumbac, ce permit circulația aerului. Sunt rezistente la apă, durabile și reparabile. Toate corturile de glamping sunt prevăzute cu fermoare, ferestre și guri de ventilație. Mai mult, aceste corturi sunt încălzite.

De asemenea în acest proiect avem inclusă o cameră specială, la a cărei construcție s-au folosit numai materiale bio: lemn masiv, var şi uleiuri de in, cu un design rustic şi un ambient perfect pentru serile romantice de vară la munte, povesteşte unul din managerii acestui proiect, Daniela Costea.

Noua tinereţe a „Casei Bătrâne

Andreea şi Luc Hardus, o româncă şi un olandez, îndrăgostiți de România au decis să renoveze căsuța de lemn cumpărată de tatăl lui, în satul Zece Hotare.

Şi-au dorit, din capul locului, să păstreze şi în interior stilul tradițional, potrivit cu casa de lemn, veche de vreo 80 de ani. Stilul tradițional se limitează însă doar la decor. La capitolul confort, casa destinată turiștilor are standarde moderne: baie cu duş şi toaletă, apă caldă, pe boiler electric, combină frigorifică, aragaz şi maşină de spălat vase. O bună mare parte a decorurilor din casă sunt de prin părțile locului, provin chiar din Pădurea Craiului.

Draperiile, spre exemplu, sunt făcute dintr-un văl pentru saci, primiți de la o vecină şi decorat cu dantelă croşetată, primită de la o altă femeie din sat. La fel şi farfuriile de pe pereţi, peretarul sau roata de tors, provin de la vecini care au apreciat pasiunea celor doi «străini» pentru lucrurile vechi, ţărăneşti. Pentru veselă, am ales să folosim cât mai multă ceramică de Vadu Crişului, luată direct de la meşterul ceramist. Din două castroane mari şi două mai mici am făcut două lămpi pe care le-am agăţat în fiecare cameră, spune Luc.

La Grotta Resort – Vadu Crişului

Deasupra comunei Vadu Crişului, aninat parcă în coasta unui deal, la marginea pădurii, înconjurat de o grădină cu un aer mediteranean, La Grotta Resort a ridicat, cu certitudine, ștacheta a tot ce înseamnă cazare în Pădurea Craiului.

Noua unitate turistică are 4 apartamente cu câte două dormitoare şi baie proprie. Aici se pot caza până la 6 persoane. De asemenea, La Grotta Resort pune la dispoziţia turiştilor şi 4 locuinţe de tip studio (garsoniere). Unitatea are piscină cu plajă cu nisip și ciubăr.

Mai mult decât un adăpost, refugiul „Belvedere” din Zece Hotare

Pădurea Craiului nu este un masiv înalt, însă prezenţa unui refugiu, care are şi rol de centru de informare turistică, de educaţie pentru natură şi de centru de activităţi pentru copii şi tineri este binevenită, un asemenea spaţiu fiind unic în zona montană din Bihor.

În cadrul unui proiect cu finanţare europeană, Asociaţia de Binefacere „Don Orione” a construit, la Zece Hotare, nu departe de Defileul Crişului Repede, un refugiu cu o serie de funcţionalităţi. Cei care ajung aici pot face o plimbare cu bicicleta sau cu calul, pot descoperi natura, făcând plimbare în jurul refugiului, sau pot observa peisajul carstic al platoului „Imaşul Bătrânului”, din turnul de observaţie al refugiului.

Noaptea, cu ajutorul lunetelor amplasate în turn, turiştii pot observa cerul înstelat, aşa cum numai la munte o pot face. Refugiul şi turnul de observaţie sunt accesibile şi pentru persoanele cu dizabilităţi, cu ajutorul unul lift.

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine