Tehnologia și natura

Soare să fie, curent facem. Poate fi abordarea cu care putem începe orice vacanță, weekend sau zile lucrătoare departe de agitația urbană. Și pentru că suntem mulți pe planetă, aglomerați și dispuși să renunțăm la rutina ultimilor ani, cineva din USA a pornit un nou trend în materie de tehnologie verde, nu doar pentru case sau autovehicule, ci și pentru drumețul de rând, exploratorul neînțeles ori pentru cei care sunt dependenți de energia electrică în activitatea zilnică. Așadar, ne-am pricopsit cu noi generații de panouri solare, de această dată portabile și generatoare electrice sau acumulatori de capacitate mare care pot fi transportați cu usurință în cele mai izolate locuri de pe planetă.          

Goal Zero este pionierul acestei noi abordări în lumea modernă, menită să îți ofere și mai multă mobilitate și timp acolo unde sufletul tău este fericit și greu de găsit. Cu ajutorul zeului soarelui, Ra, panourile acestor băieți de la Goal Zero îți încarcă direct și fără intermediari (powerbank-uri) în timp rezonabil, în funcție de dimensiunea lui, orice aparat electronic: de la laptopuri, tablete, telefoane, lanterne, ceasuri, până la baterii de mari dimensiuni, atunci când dorești să stochezi extra energie.             

Pentru fiecare plan sau proiect pe care îl ai, Goal Zero îți oferă o soluție. Unul dintre cei care a testat produsele GZ este nimeni altul decât alpinistul și activistul de mediu Alex Găvan, cuceritor a 7 vârfuri de peste 8.000 de metri. E super omul care arborează steagul țării noastre pe cele mai înalte vârfuri ale lumii, animat de cauzele în care crede și pentru care luptă. El este fericitul utilizator al unei game extinse de produse Goal Zero menită să îi ofere curent pe întreaga perioadă expedițională pentru cele mai importante echipamente electronice cu care ne ține la curent despre evoluția expedițiilor.

Și pentru a ne liniști pe noi, cei care urmărim fiecare pas din aventurile sale, telefonul prin satelit are acum mai multă autonomie, astfel că poveștile pot fi mai lungi și noi mai liniștiți că Alex este bine. Statul în cort ore sau poate chiar zile este cel mai bun lucru pe care un alpinist îl poate face în caz de vreme rea. La lumina lămpilor led Goal Zero Light a Life Mini răsfoiești cărțile preferate, dacă îți permiți luxul de a căra greutatea lor. În astfel de zile în care utilizarea laptopului este mai intensă, unul din generatoarele electrice din gama Yeti puse la bătaie de Goal Zero fac față cu brio la temperaturile scăzute, atât în ceea ce înseamnă reîncărcarea lor de la panourile solare din gama Nomad, cât și capacitatea crescută de a încărca laptopul, lanterna frontală, aparatul foto, cât și a sistemului de iluminat. Aceste generatoare stochează și funcționează chiar mai bine dacă utilizatorul împarte cu el o mică bucată de sac de dormit în care să stea ca în puf, la propriu.

Când Alex e blocat prin locuri pe unde probabil îi place mai puțin, adică pe vreun aeroport de la capătul lumii, iar bateria telefonului sau a laptopului tânjește după un gram de curent, powerbank-ul Sherpa 100 AC face minuni. Dacă e vorba doar de telefon, lucrurile sunt și mai simple, Sherpa 100AC având posibilitatea de a încarca wireless dispozitivele care permit acest lucru. Iar dacă atunci când Alex ajunge acasă și partenera de viață sau prietenii nu mai sunt așa de interesați să afle picanterii din taberele de bază, acest lucru este din cauză că a abuzat de telefon, alimentat în exces de la unul din echipamentele Goal Zero. Să sperăm că dacă se întâmplă una ca asta, Alex va rămâne totuși fidel acestor produse!

Citește articolul integral în noul număr al revistei Outdoor Magazine. Poți comanda varianta print de aici, sau cea electronică de aici.

Scris de: Sorin Barboș / www.goalzero24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *