Rucsacul pentru drumeții

Mâncare, haine, valori; toate trebuie să-şi găsească locul în bagajul nostru. Rucsacul e cel care ne ajută să transportăm, depozităm, securizăm obiectele necesare în proiectele noastre outdoor.

Cât încape în rucsacul nostru? Cât vrem, bineînțeles! E foarte important să stabilim exact ce vrem să facem şi aşa să ne alegem un rucsac; pentru că dacă e prea mare, cărăm toată casa, iar dacă e prea mic, vor fi lucruri care ne vor lipsi. Cei mai mici sunt rucsacii dedicaţi sporturilor montane: alergare, ciclism, drumeţii scurte. Aceştia sunt compacţi şi foarte uşori, cu un volum de 5, 8, maxim 10 litri. Într-un astfel de rucsac poate să intre o bluză de corp, o pelerină, apă, câteva batoane energizante, puţină mâncare, telefonul şi cheile.

Un pic mai mari sunt rucsacii de 10-20 de litri, de asemenea dedicaţi sporturilor montane, în care ştim că vom avea nevoie de un echipament mai voluminos. Aceşti rucsaci au şi sisteme proprii de hidratare.

Pentru o tură de 2 zile vom folosi rucsaci de 20-35 de litri. Sunt practici pentru că ne oferă un volum mai mare: putem pune nişte schimburi de haine, mai multe alimente, echipament mai mult şi, bineînţeles, aparatul foto.

Dacă vreţi să faceţi ture mai lungi de 2 zile, există rucsaci de 30-50 de litri. Aici va încăpea sacul de dormit, o parte din cort (împărţim încărcătura cu prietenii), haine mai multe, mâncare mai multă şi, bineînţeles, apă suficientă pentru tot timpul petrecut pe munte.

Pentru mai multe zile petrecute în natură, vă recomandăm un rucsac mai mare de 50 de litri. Trebuie să încapă sacul de dormit, salteluţa, şi mai multe alimente, haine mai groase, apă suficientă şi… într-un rucsac de 70-80 de litri cu siguranţă că va încăpea şi candelabrul.

În final, pentru expediţiile de lungă durată există rucsaci chiar mai mari de 80 de litri, în care să încapă tot echipamentul recomandat de specialişti. Important e să fie suficient de rezistenţi şi să-i putem căra cu noi.

Găsești varianta video a materialului, alături de alte zeci de video-uri despre echipament și experiențe outdoor pe contul de You Tube Ski&Outdoor Magazine.

*powered by Hervis

Scris de: Vasile Cipcigan

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine