Atleții clujeni, campioni naționali la alergare montană

Performanță pentru sportivii din Cluj la Campionatele Naționale de Alergare Montană Distanță Lungă și Distanță Scurtă. Ei care au urcat pe podiumul la aproape toate categoriile. În total, au câștigat 15 medalii. Concursurile au avut loc în 3-4 octombrie, la Câmpulung Moldovenesc.

DISTANȚĂ LUNGĂ (32 km)
Fete senioare

Aur (echipă): Viorica Mălai, Andreea Pavel, Crina Buzdugan și Ionela Dobrița

Argint: Crina Buzgan (CSM)

Bronz: Ionela Dobrița (CSM)

Băieți seniori

Aur (echipă): Andrei Ivănescu, Dan Hrișcu Dan, Tudor Sevciuc. Toți sunt la categoria Tineret, dar au câștigat la seniori, în fata echipei favorite, Steaua Bucuresti. Cei 3 au ocupat întregul podium la categoria lor, sosind pe locul 1 – Ivanescu, 2 Hrișcu, 3 Sevciuc și bineînțeles, au obținut titlul și la categoria TINERET – echipe.

Bronz (echipe): Ianco Slovak, Cătălin Șorecau, Paul Harsan, Cosmin Cherecheș

Bronz: – Andrei Ivănescu (CSU Cluj)

DISTANȚĂ SCURTĂ ( 12 km)
Fete senioare

INGRID MUTTER – Loc 4 individual și calificare la Campionatul Balcanic de la  Poiana Brașov din 24 octombrie 2020

Aur (echipe): Crina Buzgan, Dobrița Ionela și Malai Viorica

Argint (echipe): Ingrid Mutter, Tirol Ibolya, Laura Popescu.

Băieți seniori

Bronz (echipe): Gyorgy Szabolcs, Tamaș Bogata, Nicolae Bălan, Marcel Bălan

Echipa de Tineret băieți (CSU)

Aur (echipe): Andrei Ivănescu, Dan Hrișcu Dan, Iosif Bobiș și Tudor Sevciuc

Argint: Andrei Ivănescu

Traseul n-a fost unul ușor , în ambele probe s-au efectuat 2 tururi: la distanșă lungă 2×16 km cu diferență de nivel de aproximativ 1.800 m, iar la distanță scurtă 2×6 km cu 1.000 m diferență de nivel.

Anul acesta a fost unul atipic pentru toată lumea. În prima parte a anului s-au amânat toate competițiile, sportivii au făcut pregătirea individual, care pe unde a putut, mai apoi ne-am adunat și am reînceput să lucrăm organizat. Le-am luat toate pas cu pas, așa cum au venit și iata-ne că am reușit să ne atingem obiectivele chiar mai mult decât am sperat, spune Sergiu Dascăl, antrenor.

Următorul obiectiv al sportivilor din Cluj este să obțină rezultate frumoase la Campionatul Național de Maraton din București din 11 octombrie unde vor participa cu 2 echipe la băieți (CSM, CSU) și cu o echipă la fete (CSM). Săptămâna următoare, în 17 octombrie, ei vor merge, în aceeași formulă, la Campionatul Național de Cros de la Giroc,Timiș, iar în 24 octombrie clubul din Cluj va ajunge la Campionatul Balcanic de Al Montana – Poiana Brașov cu sportiva Ingrid Mutter.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *