Conferința Națională Salvamont. Salvatorii montani pregătesc noi norme

sursa: FB / Salvamont Hunedoara

Salvatorii montani din România se reunesc în stațiunea Borșa, județul Maramureș, pentru a face bilanțul acestui an și pentru a pune la punct noi măsuri pentru sezonul rece. Conferința Națională Salvamont începe luni, 9 noiembrie și durează trei zile.

Din cauza condițiile actuale, evenimentul a fost organizat într-o formulă restrânsă. Fiecare structură Salvamont din țară a desemnat un singur reprezentant care va participa la dezbateri. Pe lângă problemele actuale ale salvării montane, vor fi discutate și analizate modele de lucru adoptate în alte țări europene.

Vom face o analiză a sezonului de vară și a influenței pe către a avut-o pandemia de coronavirus în acordarea primului ajutor pe munte. Ne pregătim pentru sezonul de iarnă și cu siguranță trebuie să schimbăm și adaptăm procedurile prin care salvatorii montani intră în contact cu victima.

Încă nu știm dacă domeniile schiabile se vor deschide sau nu. Dar și dacă vor rămâne închise, cu siguranță oamenii vor merge și mai mult la munte, în drumeții sau pentru a practica schiul off-piste. Ne așteptăm la un număr mare de turiști și multe intervenții.

Vorbim de noi măsuri legate atât de procedura de intervenție, cât și de echipament. Salvatorii montani vor trebui, cel mai probabil să poarte viziere. Chiar dacă va fi iarnă, vor renunța la mănușile termice. Mănușile de cauciuc vor fi obligatorii, a declarat pentru Ski&Outdoor Magazine Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România.

Conferința Națională Salvamont se va încheia cu un set de norme tehnice care vor fi aprobate și puse în aplicare în perioada următoare.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *