Avancronica de Marți

Săptămâna aceasta începe unul dintre cele mai frumoase ultramaratoane – Transylvania Legends. Frumos, spectaculos, inedit sunt doar trei dintre multitudinea de epitete care îi vor fi atribuite acestui proiect. Opt etape, 641 km, 19.820m diferența de nivel, una dintre cele mai frumoase zone din lume, un traseu – Via Transilvanica care ne leagă de trecut, ne prezintă tradiții și ne poartă pașii în zone pe care versurile a zeci de poeți au încercat să le descrie. Sună pompos, poetic, parcă nu este vorba de un eveniment sportiv. Așa este… Este mai mult decât un eveniment sportiv. Este un proiect care presupune efortul unor atleți deosebiți, presupune multă multă muncă din partea organizatorilor și recompensează cu o Călătorie pe Via Transilvanica. Cum va fi această călătorie, vom vedea.

La startul acestui eveniment s-au anunțat nume importante din sportul românesc de anduranță: Vezentan Laurențiu, Codrea Gheorghe Silip, Robert Hajnal, Bartha Balint, Sergiu Oloeriu, Cătălin Sorecau și lista continuă. Să alergi printre legende însoțit de legende – despre asta este vorba la Transylvania Legends. 

Competiția începe joi, 22 aprilie și se termină în 30 aprilie. Organizatorii – Adrian Pavăl, Florentina Pavăl, Ioan Coroiu,  Florin Alexandru, sunt hotărâți să ne încânte cu un super event. Haideți să-l urmărim pe rețelele de socializare și să ne conectăm cu atmosfera de pe Via Transilvanica: aici și aici

Noi vom încerca să vă ținem acolo, în legendă.

Și tot alergare. Prietenii noștri de la Clubul Sporturilor Montane Rupicapra ne pregătesc o nouă provocare din seria Trail Challenge Series. Începe pe 24 aprilie și se termină pe 02 mai și ne provoacă să descoperim, în alergare, o bucățică din istoria Clujului – Cetatea Fetei. Provocarea lunii aprilie se numește Florești Trail Challenge și vom avea două trasee la dispoziție, unul de 10,5 km și un semimaraton. Pentru mai multe informații și înscrieri va recomand să vizitați pagină evenimentului: aici. Eu săptămâna viitoare vreau să va povestesc cum a fost traseul de semi.

Mâine 21 aprilie va aștept la SKI Live. Ultimul episod din sezonul de iarnă. Terminăm în forță cu doi invitați extraordinari: Ștefănescu Alexandru – campion național în 2021 la Schi Alpin și Preda Andrei – campion național în 2021 la Schi Alpinism. Așa că pregătiți-va de o seară de miercuri în care, la cină, vom degusta rețeta campionilor!

Săptămâna această ne așteaptă cu provocări interesante dar eu cred că CEA MAI MARE PROVOCARE SUNTEM NOI! Așa că haideți să ne motivăm, să zâmbim și să ne petrecem multe ore în natură!

Scris de: Vasile Cipcigan

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine