Avancronica de Marți

La mulți ani tuturor copiilor și la mulți ani tuturor celor cu suflet de copii. Natura, muntele, marea, pădurile sunt cele mai faine locuri de joacă și va recomand să profitați de ele cât mai mult.

Începe luna iunie, mai multe măsuri de relaxare, sportivi și public se întâlnesc din nou după o lungă relație online.

Pe 6 iunie 2021 avem, la Sibiu, un super eveniment – Buonavista Duathlon Challenge 2021. Această competiție de alergare și ciclism este organizată de CAB Sport, cofinanțată de Consiliul Local prin Primăria Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu. Partenerul principal este Buonavista. Sunt înscriși peste 200 de sportivi din toată țară. Organizatorii ne-au pregătit trei probe: Duathlon Clasic individual (alergare + bicicletă + alergare) o cursa ce începe cu 5 km de alergare, urmați de 20 km de bicicletă și la sfârșit 2 km de alergare; Duathlon Clasic ștafeta care conține aceleași probe dar concurenți participa în echipe de 2 persoane și Duathlon Family Asfalt, o cursa distinctă pentru copiii între 6 și 14 ani, care presupune parcurgerea unui traseu de 10 km. La această proba copii vor fi însoțiți de părinți și vor parcurge traseul pe bicicletă (atât copii cât și părinți). Cred că ultima proba este cea mai interesantă. Să vedem cât de bine se vor ține părinți după copii focusați pe victorie.

Important este să facem mișcare, să ne simțim bine și cu această ocazie, cei care nu au vizitat  Muzeul Satului Sibiu și Grădina Zoologică, după ce concurează, cu siguranță vor fi încântați de ceea ce prezintă cele două obiective turistice și culturale. Informații despre program și competiție găsiți aici.

Sâmbătă, 05  iunie suntem invitați la alergare în “superbă pădure Goruna din Subcarpații prahoveni, străjuită de goruni maiestoși, “regele” zonei fiind Gorunul atestat 1490, ce ne îndeamnă la perseverență și curaj.” Așa prezintă organizatorii evenimentului Subcarpați Trail Run zona în care se va desfășura competiția de alergare. Să faci mișcare înconjurat de monumente naturale e ceva fantastic. Organizatorii ne promit o zi superbă și ne-au pregătit trei curse: Maraton 42,8 km cu 1740m diferența pozitivă, Semimaraton 23,2 km cu 1060m diferența pozitivă și Cross 12, 7km cu 450m diferența pozitivă. 

Așa că dragilor, sâmbătă pădurile prahovene vor fi alergate de câteva sute de împătimiți ai mișcării în aer liber. De abia aștept să citesc poveștile de după… Dacă doriți mai multe informați le găsiți aici.

Pe plan internațional începe sezonul competițiilor de ultra. Săptămâna această, la sfârșit,  avem Orlen Ultra Challenge Suwalki, Matra 115 și Tenerife BlueTrail. Vreau să mulțumesc celor care administrează grupul  de facebook Susținători, ei ne țin la curent cu toate noutățile și să le urez românilor care participă la competiții în străinătate: Multă baftă și picioare puternice!

Încă o dată La mulți ani tuturor copiilor și motive de zâmbete pentru toată lumea!

Scris de: Vasile Cipcigan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *