Cum alegem pantofii de alergare?!

Poate că uneori soarele se lasă aşteptat, dar îl prindem noi: îl prindem în alergare! Iată câteva sfaturi referitor la cum să alegem încălţămintea de alergare:

1. Alegem încălţămintea în funcţie de cât de mult vrem să alergăm. Pentru cineva care aleargă în fiecare zi, absorbţia şocului este foarte importantă, iar talpa e elementul definitoriu în acest lucru. Putem lua chiar 2 perechi, să mai facă pauză şi pantofii de alergat.

2. Alegem încălţămintea în funcţie de terenul pe care vrem să alergăm: există încălţăminte dedicată alergării pe asfalt, alergării în pădure, în zonele montane sau trail running-ului. Recomandarea noastră e să vă luaţi încălţăminte pentru fiecare zonă de alergare în parte.

3. Alegem mărimea corectă pentru încălţămintea de alergare. La efort piciorul se dilată puţin, de aceea e bine să luăm încălţămintea cu o jumătate de număr sau cu un număr mai mare.E greu să alegem mărimea corectă online. Recomandarea noastră e să vizitaţi un magazin spre seară, când piciorul este puţin mai dilatat din cauza oboselii zilnice. Folosim o şosetă dedicată alergării şi vedem dacă piciorul, după încălţare şi închiderea şiretului, are spaţiu suficient pentru degete şi să suporte o mică dilatare.

4. Putem porni de la recomandările prietenilor, dar alegerea trebuie să o facem în funcţie de ce e bun pentru noi. În magazin putem încerca mai multe tipuri, mai multe tehnologii. Picioarele, corpul diferă de la om la om.

5. Nu ne uităm neapărat la cât costă. Tehnologia introdusă de producători în talpă, în ţesătură, în cusături uneori costă foarte mult. O încălţăminte de adevărat nu e neapărat ieftină, dar pentru a ne proteja sănătatea e important să cumpărăm ceva bun pentru noi.

6. E important ca încălţămintea să ne fie foarte confortabilă. Ca să o simţim confortabilă trebuie să alergăm puţin cu ea. Atenţie la politica de retur: ieşim afară, alergăm cu ei; şi dacă nu ni se par confortabili, îi returnăm.

Sunt atâtea modele, atâtea tipuri încât putem alege ceva bun, confortabil şi plăcut pentru alergare.

Găsești varianta video a materialului, alături de alte zeci de video-uri despre echipament și experiențe outdoor pe contul de You Tube Ski&Outdoor Magazine.

*powered by Hervis

Scris de: Vasile Cipcigan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *