Cabana Vadu Crișului va fi reabilitată

Una dintre cele mai vechi cabane din țară va fi reabilitată. Lucrările de reconstrucție a Cabanei de la Vadu Crişului vor începe în curând, după ce zilele trecute a fost eliberată autorizaţia de construcţie.

Ordinul pentru începerea lucrărilor de proiectare şi execuţie a fost dat de Consiliul Județean Bihor în februarie. Acum, constructorul a eliberat terenul de molozul rezultat în urma lucrărilor pentru punerea în siguranţă a clădirii, transmit reprezentanții instituției.

“Lucrările de reabilitare sunt realizate în condiţii speciale, fără posibilitate de acces auto. Toate materialele rezultate din demolări şi materialele necesare pentru construcţie sunt transportate pe calea ferată şi apoi manual pe platoul unde se realizează construcţia”, se arată în comunicatul oficial emis de Consiliul Județean Bihor.

Reabilitarea Cabanei de la Vadu Crişului este finanţată cu fonduri europene. Ea a fost construită între anii 1903 şi 1905 de contele Zichy, iar mai apoi a fost naţionalizată. Din anul 2004, cabana se află în proprietatea Consiliului Judeţean Bihor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *